Șofer român de TIR, amendat cu 5 milioane de euro în Franța! Care a fost motivul

1 martie 2023 7:14   Internațional

Situație incredibilă în Franța! Un șofer de TIR român a primit un an de închisoare și o amendă de 5 milioane de euro. Motivul? Autoritățile franceze l-au prins cu 10 tone de țigări contrafăcute.

Autoritățile franceze cred că românul face parte dintr-o rețea de contrabandă cu țigări contrafăcute

Românul în vârstă de 40 de ani a fost prins de vameșii francezi în nordul țării, în timp ce încerca să intre cu tonele de țigări contrafăcute în Belgia. TIR-ul și marfa bărbatului au fost confiscate, relatează digi24.ro.

Șoferul român, cu o experiență de 14 ani în transport internațional, le-ar fi spus judecătorilor din Franța că doar a executat ordinele, însă autoritățile cred că individul face parte dintr-o rețea de contrabandă cu țigări contrafăcute.

Românul a primit un an de închisoare și are de plătit peste 5 milioane de euro amendă. Sentința nu este însă definitivă, iar bărbatul poate face recurs.

Alt șofer prins în februarie

Un șofer român de camion, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat în Franța după ce a fost prins cu 50 de kilograme de canabis. El a declarat că a fost prima dată când s-a implicat într-un astfel de trafic. Dosarul a fost judecat la data de 21 februarie, și nicio altă persoană nu a fost implicată.

„Conduce acest camion de 7 ani. Știa că are o ascunzătoare. El spune că e prima dată, dar este prima dată când a fost prins”, a spus procurorul adjunct, care a cerut o pedeapsă severă de șase ani de închisoare, 500.000 de euro amendă vamală și interzicerea definitivă pe teritoriul național.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Mai multe