Amendă de 270.000 de euro pentru un șofer de tir român. De ce a fost sancționat cu această sumă uriașă

Ultima actualizare:

Un șofer român de camion a fost arestat în Franța după ce a fost prins cu 50 de kilograme de canabis, potrivit adevărul.ro.

Amendă de 270.000 de euro pentru un șofer de tir român
Amendă de 270.000 de euro pentru un șofer de tir român

Românul, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a fost prima dată când s-a implicat într-un astfel de trafic. Dosarul a fost judecat marți, 21 februarie, și nicio altă persoană nu a fost implicată.

„Conduce acest camion de 7 ani. Știa că are o ascunzătoare. El spune că e prima dată, dar este prima dată când a fost prins”, a spus procurorul adjunct, care a cerut o pedeapsă severă de șase ani de închisoare, 500.000 de euro amendă vamală și interzicerea definitivă pe teritoriul național. 

Însă românul a fost condamnat la patru ani de închisoare și 270.000 de euro amendă vamală. În plus, acesta are interdicție pe teritoriul francez timp de 10 ani.

Alt șofer prins în ianuarie

În ianuarie, un șofer român de TIR a oprit într-o zonă de odihnă din Franța și a avut ghinionul ca în același timp o patrulă de vameși să efectueze acolo un control de rutină. Românul a fost arestat pe loc, după ce i-a fost deschis camionul.

Ofițerii vamali au descoperit în jur de 300 kg de rășină de canabis ascunse într-un camion, în timpul unui control într-o parcare de camioane, lângă Robécourt (Vosges), pe autostrada A31. Șoferul, care se deplasa în Olanda, din Spania, se odihnea în cabină în momentul controlului.

Alt român prins în Franța

Un tribunal judiciar din Belfort, regiunea Franche-Comté, nord-estul Franței, l-a condamnat, în vara anului trecut, pe un cetățean român de 39 de ani la trei ani de închisoare și l-a obligat să plătească o amendă de 747.000 de euro. 

În timpul unui control efectuat, vameșii au simțit mirosul caracteristic al plantelor de canabis, când au ridicat o parte din prelata unei dube condusă de roman.

Cercetările ulterioare au descoperit 175,97 kilograme de iarbă, ascunse în 179 de pungi termosigilate.

Românul a fost acuzat că a achiziționat, transferat, importat și transportat drogurile ascunse în încărcătura dubei sale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net