UPDATE: Numărul morților după tragedia din Grecia a ajuns la 57. În același timp crește și furia oamenilor

1 martie 2023 6:23   Internațional
Ultima actualizare:

UPDATE2:  Numărul morților din accidentul feroviar de marți din Grecia a crescut la 57, a declarat un medic legist pentru BBC. Salvatorii nu au oprit căutările printre resturile de vagoane rămase în urma impactului dintre cele două trenuri. ”În loc să salvăm vieți, căutăm cadavre”, au declarat ei extrem de afectați de misiunea pe care o au. Autoritățile elene au declarat miercuri că 24 de persoane sunt încă dispărute.

Sindicatul feroviarilor din Grecia a acuzat „lipsa de respect” a guvernelor succesive față de căile ferate grecești pentru că a dus la acest „rezultat tragic”.

Șeful de gară din Larissa, în vârstă de 59 de ani, a fost acuzat de omor din culpă din neglijență

"Este literalmente devastat”, a declarat avocatul său Stefanos Pantzartzidis în faţa tribunalului.

Miercuri, în Atena și în Salonic mii de studenți au ieșit în stradă și au protestat. Manifestațiile au degenerat și au avut loc ciocniri între forțele de ordine și protestatari

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Atena și al Consulatului General Al României la Salonic anunță că bilanțul persoanelor decedate după coliziunea celor două trenuri a ajuns la 38. Numărul personelor rănite care au ajuns la spital este de aproximativ 66. Niciun român nu a cerut asistență consulară până acum, a anunțat MAE. 

Știre inițială: Cele două trenuri s-au ciocnit în cursul nopții la Tempi, în apropierea orașului Larissa, însă cauza nu se cunoaște deocamdată.

Este vorba despre un tren marfar și unul de pasageri în care, în momentul coliziunii erau aproximativ 350 de calători. Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de miezul nopții. Ciocnirea celor două trenuri a produs un incendiu de proporții.

Salvatorii sosiți în număr mare la fața locului au găsit aproximativ 20 de persoane decedate, dar spre dimineață, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Salonic a raportat că numărul persoanelor decedate a ajuns la 32.

"Până în prezent au fost găsite moarte cel puţin 32 de persoane". "85 de persoane au fost rănite şi transportate la spitalele din apropiere" a anunţat Vassilis Vathrakogiannis, purtătorul de cuvânt al pompierilor greci într-o conferinţă de presă. Operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare.

Autoritățile elene spun că acesta este cel mai grav accident feroviar din istoria Greciei.

Mai multe