Trei balene ucigașe au devorat un rechin de aproape 3 metri. Imaginile surprinse de drone sunt incredibile

29 iulie 2022 13:38   Internațional

O dronă care zbura deasupra Golfului Mossel din Africa de Sud a capturat mai multe balene atacând, ucigând și mâncând ficatul unui mare rechin alb. Orcile s-au mutat în regiune și se hrănesc cu rechini, deoarece organele lor sunt bogate în energie. Experții au teoretizat de mult că acesta este motivul pentru care rechinii nu se mai înmulțesc de mult în regiune, iar această primă înregistrare demonstrează că au dreptate.

În scena captivantă surprinsă de dronă, o orcă smulge cu mare cruzime ficatul unui rechin alb lung de 3 metri, în timp ce alte două balene ucigașe privesc cu entuziasm cum apele albastre ale golfului Mossel din Africa de Sud devin roșii sânge, înainte ca rechinul să se scufunde și să se facă nevăzut.

Vezi și Imagini terifiante! Un copil a fost salvat miraculos de lângă un rechin

 Povestea neașteptată a fost surprinsă de o cameră aflată pe o dronă și îi ajută pe oamenii de știință să înțeeagă mai bine motivele pentru care fosta capitală a rechinilor din întreaga lume a ajuns să mai găzduiască un număr foarte mic de exemplare.

Videoclipul inedit în care balenele ucigașe se înfruptă dintr-un mare rechin alb

Se știe că orcile adoră ficatul de rechin alb, căci organul este mare și gras, devenind felul lor preferat de mâncare. Numai în anul 2017 și-au făcut apariția opt carcase de rechin pe malul Western Cape și tuturor le lipsea ficatul.

Citește și: Rechin enorm, văzut pe plajele Barcelonei. Turiștii au fost evacuați

Filmarea care s-a viralizat peste noapte este rodul muncii biologului marin Alison Towner care se concentrează de ani buni asupra rechinilor albi. Ea a transmis, pe Instagram, că descoperirea recentă este „una dintre cele mai incredibile bucăți de istorie naturală surprinsă vreodată în format video”.

Clipul, primul de acest fel care demonstrează ipoteza potrivit căreia balenele ucigașe mănâncă rechini albi, va fi difuzat pe Discovery, la Shark House. Marii rechini albi se adună în mod normal în apele care înconjoară Africa de Sud, datorită populației numeroase de foci din Cape Town, acestea fiind principala sursă de hrană a prădătorilor.

Cu toate acestea, rechinii se aflau în număr de aproximativ 900 de exemplare, populația reducându-se considerabil, la aproximativ 522, din cauza faptului că eu devenit, la rândul lor, pradă. În mod normal, am crede că rechinii ar avea un avantaj asupra orcilor, însă realitatea prezintă fix opusul. Balenele sunt mai mari, mai curajoase și își calculează orice mișcare strategic.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe