Final de anchetă! Care este motivul pentru care românca a fost atacată de rechin

Într-un final, o anchetă realizată de autoritățile din Egipt au precizat motivul pentru care rechinii au atacat, recent, două persoane ce se aflau în vacanță la Marea Roșie, în stațiunea Sahl Hashish. 

Potrivit anchetei realizate, se pare că sezonul de reproducere al rechinilor stă la baza atacurilor ce au fost înregistrate în Marea Roșie. Rechinii înotau în ape puțin adânci, deoarece aveau nevoie de hrană, așa cum arată cotidianul Al Ahram, citat de către Agerpres.

Sezonul de reproducere, motivul principal al atacurilor

Ancheta realizată de protectoratul Mării Roșii și de Asociația de Conservare și Protecție a Mediului prezintă că doar un singur rechin tigru s-a aflat în spatele atacurilor înregistrate de pe data de 1 iulie, potrivit urmelor de mușcătură de pe corpurile victimelor. 

Urmărește și: Suceveanca ucisă de un rechin în Egipt a fost îngropată în lacrimile unui întreg oraș

Sezonul de reproducere și depunere începe la jumătatea lunii aprilie și se încheie abia la finalul lunii iulie. De altfel, motivul principal al atacurilor fiind căutarea de hrană. 

De notat, la nivel mondial se înregistrează doar câteva atacuri ale rechinilor asupra oamenilor în decursul unui an. De altfel, în 2021, au existat aproximativ 73 de atacuri ale rechinilor, 9 dintre acestea fiind fatale. Comparativ, este o șansă mult mai mare ca o persoană să fie lovită de fulger decât să fie atacată de un rechin.

Citește și despre: Rechinii și alte creaturi marine periculoase din zona Greciei, Turciei și Spaniei

Potrivit anchetei egiptenilor, turista din România ar fi fost prima victimă atacată, în stațiunea Sahl Hashish, chiar dacă prima victimă descoperită a fost turista din Austria. 

Două femei au fost ucise de rechin 

Turismul este un factor foarte important pentru economia Egiptului, iar Marea Roșie este punctul principal de atracție pentru mii de turiști anual, majoritatea acestora provenind din țări din Europa de Est și Federația Rusă. 

Reamintim, în perioada 1-3 iulie, două turiste au fost atacate de un rechin în Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada. Românca ucisă de rechin era Roxana Donisan, din Suceava, și lucra la Direcția Generală a Finanțelor Public.

La scurt timp după ce trupurile celor două turiste au fost descoperite, activitatea în zona respectivă a fost suspendată până la finalizarea anchetei realizată de autoritățile egiptene. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net