Suceveanca ucisă de un rechin în Egipt a fost îngropată în lacrimile unui întreg oraș

Ultima actualizare:

Într-un sicriu alb, înconjurată de crini și trandafiri albi și cu o cruce albă. Așa a fost dusă luni, 11 iulie, pe ultimul drum Roxana Alina Donișan, suceveanca de 44 de ani ucisă la începutul lunii de un rechin în apele Egiptului. Femeia a fost înmormântată după ce a sicriul său a fost depus sâmbătă și duminică în biserica Sfânta Vineri din muncipiul Suceava, devenită la sfârșitul săptămânii trecute cel mai trist loc din România.

Roxana Donişan a fost înmormântată foto: monitorulsv.ro
Roxana Donişan a fost înmormântată foto: monitorulsv.ro

La priveghi au participat în cele două zile sute de oameni, membrii familiei, vecini, colegi, cunoscuți sau simpli gură-cască atrași de tragedia care a lovit familia Donișan. Femeia a murit în chinuri în Marea Roșie, în zona unei stațiuni egiptene din zona Hurghada, unde venise pentru a treia oară. Alesese să se distreze acolo acolo pentru a se răsfăța de ziua sa, tocmai împlinise 44 de ani pe 17 iunie 2022. Slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoți, a avut loc luni, la Biserica „Sf. Vineri” din municipiul Suceava scrie monitorulsv.ro.

”E foarte greu când moare o persoană tânără și mai ales în aceste condiții. E foarte greu pentru părinți, pentru familie… chiar și pentru noi, preoții care slujim. E greu să te manifești, e greu să mângâi familia. Pentru că te întrebi de ce i s-a întâmplat acestei persoane, care era credincioasă, venea la slujbe, era pașnică, de ajutor. Dar întrebarea «de ce» e cea mai păguboasă în astfel de momente”, a spus preotul în timpul slujbei de la biserica Sfânta Vineri din Suceava citat de bzi.ro.

Citeşte şi: Tatăl româncei ucise de rechin în Egipt este în stare de şoc: "Soția a simţit că moare Roxana”

După ceva mai mult de o oră, cortegiul s-a îndreptat spre cimitirul Bisericii „Sfânta Vineri” din cartierul „George Enescu”, unde suceveanca ucisă la mii de kilometri de țară se va odihni pentru totdeauna.

Părinții, un munte de durere

Roxana avea 44 de ani
Roxana avea 44 de ani

Icoane mute ale durerii, Rodica și Gheorghe, părinții Roxanei au încercat mult timp să fie puternici dar pe măsură ce se apropia ora înmormântării au cedat și au dat frâu liber lacrimilor.

Citeşte şi: Cine este românca ucisă de rechin în Egipt. Îşi luase două sejururi în staţiune

”În locul lor, oameni care și-au pierdut unicul copil, alții ar fi luat-o de mult pe pustii”, dă din cap o femeie care îi privește cu milă, în timp ce coșciugul este dus spre aleile triste ale cimitirului.

”Cum era?” întreabă cineva în cimitir, în timp ce privește coșciugul pe care îl cărau pe umeri cunoscuții. ”Un om bun, generos, sociabil, vesel, credincios, care era iubit și apreciat”, se aude din mai multe părți. Așa va rămâne suceveanca în memoria celor care au cunoscut-o. În urma sa, pe biroul de la Agenția Județeană a Finanțelor Publice Suceava unde lucra a mai rămas doar o icoană, pe care nimeni nu se încumetă încă să o mute.

Cum a murit Roxana

Suceveanca în vârstă de 44 de ani se afla într-o vacanță de două săptămâni în Egipt și a fost găsită fără viață duminică, 3 iulie, într-un golf din stațiunea Sahl Hasheesh, mușcată de un rechin. La 600 m distanță de locul în care a fost găsită, pierise sfâșiată de rechini o altă turistă, de 68 de ani din Austria. După incident, autoritățile din Egipt le-au interzis oamenilor accesul în mare în toată zona Hurghada timp de trei zile și au luat măsuri suplimentare ca să țină rechinii departe.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net