Rechin enorm, văzut pe plajele Barcelonei. Turiștii au fost evacuați

Prezența rechinilor în apele mării e un coșmar pentru oricine merge la plajă.

Un fenomen aproape nemaiîntâlnit pe plajele europene tinde să devină realitate, turiștii fiind nevoiți să se obișnuiască cu prezența prădătorilor marini, dar, mai important, să știe cum să reacționeze.

Rechinul era din specia mako

Au fost clipe tensionate, pe mai multe plaje ale Barcelonei, după ce un rechin din specia mako a fost văzut în apropierea țărmului. Prădătorul, care poate să înoate cu peste 70 km/h și să aibă între 2,5 metri și 4 metri, a fost observat prima dată pe plaja La Fragata și, ulterior, pe plajele din Ribera și Bassa Rodona.

Consilierul primăriei Sitges, responsabil cu administrarea plajelor, a declarat pentru La Vanguardia că „turiștii au fost evacuați din apă în mod ordonat, fără a provoca panică”.

Citește și: Rechinii și alte creaturi marine periculoase din zona Greciei, Turciei și Spaniei

În Marea Mediterană, aceeastă specie este considerată ca fiind pe cale de dispariție. Temerile sunt amplificate după ce, recent, două turiste din Europa, o româncă și o austriacă, au fost ucise de rechin în Marea Roșie, lângă Hurghada, Egipt.

Un detaliu foarte important, când vine vorba despre evitarea unor situații extreme este urmărirea steagurilor arborate de salvamari.

Steagurile arborate de salvamari indică pericolele existente

Culoarea albastră reprezintă riscuri reduse, culoarea galbenă indică potențiale riscuri și impune prudență, iar culoarea roșie înseamnă riscuri crescute, accesul în mare fiind interzis.

De asemenea, semnalele transmise de salvamari trebuie respectate cu strictețe. În cazul unui atac, pot exista diverse „trucuri”, pentru a goni rechinul, nedemonstrate științific, însă.

Manny Puig, activist și vedetă TV din SUA, a prezentat, la un moment dat, într-o emisiune a unui post de profil, o teorie legată de reacția rechinilor, când sunt loviți peste bot.

Acesta s-a scufundat în ocean, a înotat alături de rechini și când prădătorii deveneau curioși și se apropiau de el îi lovea ușor exact peste vârful botului.

Citește și: Suceveanca ucisă de un rechin în Egipt a fost îngropată în lacrimile unui întreg oraș

Acea parte, însă, este ridicată atunci când un rechin se lansează într-un atac. Metoda nu este demonstrată științific, rechinii fiind animale marine foarte imprevizibile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub arsinel fii png
Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane FOTO Basilica jpg
meteo  frig foto pixabay
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg