Un avion privat s-a prăbușit peste o casă, în Republica Moldova. Pilotul, cunoscut om de afaceri, a murit

27 octombrie 2024 13:23   Internațional
Ultima actualizare:

Un accident aviatic a avut loc duminică, 27 octombrie, pe teritoriul bazei de odihnă „Speranța”, din Vadul lui Vodă, lângă Chișinău, Republica Moldova. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit peste o casă. Poliția spune că în interiorul aeronavei a fost găsit un singur corp carbonizat, cel mai probabil al pilotului. Persoana decedată este un cunoscut om de afaceri din Republica Moldova.

Avionul s-a prăbușit peste o casă

O persoană a murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe teritoriul unei baze de odihnă de la Vadul lui Vodă. Accidentul aviatic s-a produs duminică dimineața.

La fața locului au fost direcționate patru echipe de salvatori și pompieri. La locul accidentului, aceștia au stabilit că flăcările au cuprins în totalitate aeronava căzută pe acoperișul unei clădiri cu un nivel.

Cauza și circumstanțele producerii accidentului aviatic urmează a fi stabilite de anchetatori.

O echipă de investigatori aeronautici analizează toate aspectele legate de aeronava implicată, condițiile meteorologice și factorii tehnici. La finalizarea anchetei, Biroul de Investigare a Accidentelor și Incidentelor în Transporturi va emite un raport oficial.

Avionul era pilotat de un cunoscut om de afaceri

În timpul intervenției, pompierii au depistat cadavrul unei persoane în interiorul avionului, transmite.

Politicianul Sergiu Mocanu, de profesie pilot, a publicat pe contul său de Facebook un video în care anunță că la bordul aeronavei care s-a prăbușit astăzi în orașul Vadul lui Vodă se afla un coleg de breaslă, pe nume Alexandru.

„Din păcate, astăzi este o zi tragică. Unul dintre colegii noștri, pilotul Alexandru - un om extraordinar, a plecat din viață în urma unui accident aviatic (...) A fost un om împătimit de zbor, i-a plăcut viața”, a declarat Mocanu, potrivit ziar.md

Potrivit presei din Republica Moldova, în accidentul aviatic și-a pierdut viața cunoscutul om de afaceri moldovean, Alexander Koss. El pilota avionul care s-a prăbușit peste o casă la Vadul lui Vodă.

Koss a fost directorul general al celui mai mare producător de zahăr din țară, Südzucker Moldova. El a deținut funcția de speaker al Consiliului de Administrație al companiei mai bine de 20 ani.

 Alexander Koss avea 69 de ani și deţinea acţiuni în mai multe companii din Republica Moldova.

Mai multe