Orașul în care se va construi primul zgârie-nori din România. Ce înălțime va avea clădirea

Ultima actualizare:

Un proiect ambițios începe să se contureze în Craiova! Un om de afaceri deja a obținut certificatul de urbanism pentru construirea primului zgârie-nori din țara noastră! Este vorba despre un hotel care urma să aibă 27 de etaje, o seră cât și o parcare subterană pe cinci niveluri. Clădirea va urma să aibă o înălțime de 115 metri!

Clădirea ar urma să fie ridicată în Craiova / foto: IStock
Clădirea ar urma să fie ridicată în Craiova / foto: IStock

Este vorba despre Ștefan Cherchiu, care deține atât Casa Noastră cât și brand-ul de tâmplărie PVC. Noul hotel zgârie-nori ar urma să fie ridicat chiar în centrul orașului, la kilometrul zero. Mai precis, acesta ar trebui să fie construit lângă Hotelul Ramada și va avea o înălțime de 115 metri.

Terenul unde hotelul ar urma să fie ridicat se află pe strada Ștefan cel Mare, dar are ieșire și pe strada Păltiniș. Suprafața totală a clădirii ar urma să fie de 2,579 de metri pătrați, iar pe lângă hotelul care se va deschide aici, va mai exista și o clădire de birouri, cât și un subsol cu cinci nivele.

O clădire înaltă de 115 se va construi în Craiova

Regimul de înălțime al noii clădiri urmează să se limiteze la P+2, pentru cel puțini 20 de metri din adâncimea edificabilului. Certificatul primit la acest moment de către omul de afaceri din Craiova se referă la aprobarea activităților de construcție a noii clădiri.

Dacă noul zgârie-nori va urma să fie ridicat, clădirea impunătoare ar urma să se găsească pe strada Ștefan cel Mare, nr. 3 A. Această locație a găzduit anterior Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Regională Dolj.

„Regimul de înălțime către strada Păltiniș se limitează la P+2 pe cel puțin 20 m din adâncimea edificabilului – conform aviz M.D.L.P.L. iar locurile de parcare se vor asigura conform R.G.U. pentru clădiri adminstrative la cele 5 subsoluri propuse. În calcul s-a luat și 20% supliment de locuri de parcare, conform R.G.U. pentru vizitatori. Accesul auto în parcarea subterană va fi asigurat din strada Ștefan Cel Mare”, scrie în certificatul de urbanism, conform Gazeta de Sud.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
edi iordanescu sportpictures1 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
555 (15) jpg
62443480 jpg
mucegai baie jpg
Calendar 30 decembrie: 1947   Regele Mihai a fost forțat să abdice printr o lovitură de stat comunistă jpeg
image png
Motivele care explică duritatea războinicilor spartani jpeg
gradina freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net