Cine a fost cea mai frumoasă femeie din lume, cea care a produs primul orgasm din filme. A inventat chiar și WI-FI-ul

Cândva, era considerată a fi „cea mai frumoasă femeie din lume”, însă în ciuda realizărilor impresionante pe care le-a avut de-a lungul vieții, această actriță de la Hollywood și-a petrecut ultimii ani într-o casă modestă din Florida, departe de ochii lumii.

Hedy Lamarr a murit în anul 2000
Hedy Lamarr a murit în anul 2000

Cândva, avea întreaga lume la picioare iar filmele în care juca erau considerat a fi cele mai bune producții de la Hollywood. Cu toate acestea, după ce și-a încheiat cariera în actorie, Hedy Lamarr și-a schimbat complet stilul de viață! Fost actriță s-a mutat într-o casă modestă din Casselberry, o localitate din Florida situată la numai 20 de minute distanță de Orlando.

Cândva una dintre cele mai cunoscute actrițe din Statele Unite, Hedy Lamarr a murit la vârsta de 85 de ani, în anul 2000. Iar un detaliu pe care nu multă lume îl cunoaște astăzi despre această vedete este că pe lângă cariera ei de la Hollywood, ea a inventat o tehnologie fără de care astăzi nu am mai putea să ne descurcăm: wifi-ul!

În încercarea de a ajuta Aliații în cel de-al Doilea Război Mondial, Hedy a inventat tehnologia care avea să fie folosită în telefoane, cât și la internetul fără fir, potrivit clickpentrufemei.ro. Datorită ei, naziștilor le-a fost mult mai greu să bruieze semnalele radio.

Era considerată cea mai frumoasă femeie din lume

Hedy s-a născut în Austria, iar după ce și-a părăsit soțul, care simpatiza cu naziștii, ea a reușit să atragă atenția Hollywoodului. Actrița a emigrat în Statele Unite în anii 1930, iar de-a lungul carierei sale a fost căsătorită de 6 ori și a jucat în filme alături de Spencer Tracy, James Stewart și Clark Gable.

Alături de inventatorul George Antheil, ea a creat un dispozitiv care îngreuna interceptarea anumitor, frecvențe. Cu toate acestea, chiar dacă tehnologia ei a fost adoptată chiar și de către Marina americană, nu a primit niciun ban pentru descoperirea făcută.

Sub numele real de Hedwig Eva Maria Kiesler, actrița a debutat în 1933, la 18 ani, într-un film devenit faimos pentru faptul că a descris, în premieră, un orgasm feminin pe marele ecran.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
banner Livia Graur
image png
image png
image png
image png
banner Anca Turcasiu png
mihai petre elwira colaj instagram jpg
banner doina teodoru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net