Cum putem alege fructele și legumele perfecte atunci când mergem la cumpărături? Sfaturile din partea specialiștilor

Deja ne mai despart doar câteva zile de începutul verii, iar piețele din țara noastră sunt acum pline de fructe și legume. Iar dacă vrem să cumpărăm doar cele mai bune produse, Organizația pentru Protecția Consumatorilor ne oferă câteva sfaturi care ne pot fi extrem de utile!

Cum putem alege legumele și fructele perfecte
Cum putem alege legumele și fructele perfecte

Organizația pentru Protecția Consumatorilor ne explică pe pagina sa de Facebook cât de important este să știm cum să alegem cele mai bune și proaspete fructe și legume, atunci când mergem la piață. Iar potrivit acestora, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să alegem fructe și legume de sezon!

„Fructele și legumele de sezon nu doar că sunt mai gustoase, dar sunt și mai bogate în nutrienți. În plus, ele sunt adesea mai ieftine, deoarece nu necesită costuri suplimentare de transport și depozitare. Vezi care sunt fructele și legumele de sezon în zona ta și axează-te pe acestea”, scriu aceștia pe pagina de Facebook. De asemenea, un alt detaliu important este să analizăm atent aspectul exterior al acestora.

În privința culorii, „fructele și legumele ar trebui să aibă o culoare vibrantă și uniformă. Evită-le pe cele cu pete, semne de mucegai sau decolorare.” Atunci când vine vorba despre textură, suntem sfătuiți să apăsăm „ușor pe suprafața fructelor și legumelor. Ele trebuie să fie ferme, dar nu prea tari. O textură prea moale poate indica faptul că sunt prea coapte sau încep să se strice.”

Ce trebuie să știm atunci când mergem la piață

De asemenea, trebuie să știm și că „formele neobișnuite nu înseamnă neapărat că fructul sau leguma este stricată, dar poate fi un semn că nu a crescut în condiții ideale. Alege produse care au o formă uniformă și simetrică.”

Un alt sfat util venit din partea specialiștilor este să mirosim produsele! „Mirosul poate fi un alt indicator important al prospețimii. De exemplu, roșiile și căpșunele ar trebui să aibă un miros dulce și plăcut. Dacă nu au miros sau au un miros neplăcut, cel mai bine este să le eviți”, ne spun experții.

În final, ni se spune că trebuie să fim atenți la ambalajul produselor! „Dacă produsele sunt ambalate, verifică integritatea ambalajului. Evită produsele cu ambalaje deteriorate sau cu semne de condens, deoarece acestea pot semnala condiții de depozitare neadecvate. Asigură-te că nu există lichide sau umiditate excesivă în pachet”, scrie Organizația pentru Protecția Consumatorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cluj-Napoca
image
image
image
image
image
image
gradina freepik jpg
image png
delta dunarii foto AMDTDD jpeg
image png
ceausescu congres jpg
bacalaureat adevarul jpg
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net