Beneficiile neștiute ale siropului de liliac. Cum îl putem pregăti în propria noastră bucătărie

Cu toții apreciem liliacul pentru frumusețea sa, însă doar puțini români știu aceste flori parfumate au și numeroase proprietăți medicinale. Iar chiar și mai puțini dintre noi știu faptul că putem pregăti un sirop delicios din flori de liliac!

Siropul de liliac este foarte ușor de pregătit / foto: Getty Images
Siropul de liliac este foarte ușor de pregătit / foto: Getty Images

Siropul de liliac este un preparat simplu de făcut, care poate fi folosit în diferite moduri! Iar partea cea mai bună este că această rețetă ne poate ajuta să profităm de beneficiile pe care această floare le are pentru sănătate!

De exemplu, siropul de lilliac poate avea proprietăți antiinflamatorii și antioxidante și poate contribui la prevenirea anumitor boli cronice. În plus, acest sirop este util și pentru îmbunătățirea digestiei, are proprietăți antimicrobiene, antiparazitare, fiind și util pentru susținerea sănătății respiratorii. De asemenea, acest sirop ajută și la eliminarea viermilor intestinali, cât și a altor paraziți.

Cum putem pregăti siropul de liliac

Pentru a pregăti acest sirop delicios, tot ce ne trebuie sunt două sau trei căni de flori de liliac proaspete, care să fie curățate de tulpini, apoi 4 căni de apă, 4 căni de zahăr, cât și suc de lămâie. Odată ce avem pregătite aceste ingrediente, trebuie să spălăm bine florile și să îndepărtăm orice impurități. Mai departe, punem apa pe foc, iar odată ce ajunge la punctul de fierbere, vom adăuga florile de liliac.

Din acest moment, trebuie să lăsăm focul mai mic și să lăsăm florile la fiert vreme de 15 – 20 de minute. Mai departe, lichidul trebuie strecurat bine, pentru ca florile să fie îndepărtate, iar apoi vom putea adăuga zahărul și sucul de lămâie. Acestea trebuie amestecate bine, până când zahărul se topește complet, apoi lichidul trebuie lăsat să fiarbă. După aproximativ 30 – 40 de minute, siropul ar trebui să devină destul de dens, lucru ce înseamnă că putem închide aragazul.

Mai departe, după ce s-a răcit, siropul trebuie sticle sterilizate și lăsat în firgider. El poate fi consumat simplu, dar și folosit în diverse alte băuturi, ori ca îndulcitor în diferite rețete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop chinezesc
Avocado FOTO Shutterstock jpg
lac de unghii jpg
1 echinoctiu zodii jpg jpeg
cub horoscop 1 gif
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
horoscop zilnic 13 mai jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net