Ce trebuie să-i facem verzei din grădină, pentru o recoltă bogată. Așa vom obține verze mari, cu frunze late
Dacă ne numărăm printre românii care au norocul de a locui la propria curte, atunci cu siguranță că deja știm că este nevoie de multă muncă pentru ca legumele și fructele noastră să ajungă la recoltă sănătoase și delicioase. Iar atunci când vine vorba despre varză, un produs atât de popular în țara noastră, există câteva lucruri pe care nu trebuie să le uităm, pentru a ne putea bucura de o recoltă bogată!
Cei dintre noi care au propria grădină cu siguranță că deja știu cât de mult efort este necesar pentru a ne asigura că vom avea parte de o recoltă bogată și delicioasă. Ca orice altă legumă, ori fruct, varza poate cădea pradă dăunătorilor, ori diferitelor boli, așa că este nevoie să știm câteva lucruri, atunci când plantăm această legumă delicioasă.
Mai precis, este important să știm că varza noastră va avea nevoie de tratamente făcute din timp, iar grădinarii cu experiență ne recomandă să folosim fungicide, ori insecticide, omologate, cât și alternarea produselor folosite în curte.
Cum putem avea o recoltă bogată de varză
De asemenea, este foarte important să nu uităm că trebuie să verificăm periodic cultura noastră de varză. În acest fel, vom putea observa imediat dacă varza noastră se confruntă cu vreo problemă și vom putea acționa din timp pentru a salva recolta.
Un lucru pe care trebuie să îl știm despre varză este că aceasta este extrem de sănătoasă. Cu un conținut ridicat de fier și sulf, această legumă conține mineralele perfecte pentru promovarea funcției gastrointestinale. Mai mult decât atât, sucul din varză poate fi foarte util pentru cei dintre noi care suferă de ulcer stomacal, ori intestinal.
Un alt detaliu pe care nu foarte multă lume îl cunoaște despre varză este că această legumă este bună și pentru sănătatea ochilor noștri. Datorită faptului că are în compoziție zeaxantină și luteină, varza poate fi utilă pentru vederea noastră. În plus, această legumă este foarte bună și pentru a ne întări sistemul nostru imunitar.