Un român din Spania și-a împușcat șeful și colegii, după ce fost concediat

15 decembrie 2021 14:42   Internațional
Ultima actualizare:

Un român de 45 de ani a semănat teroare, marți (14 decembrie), în orășelul spaniol Tarragona. Marin Eugen Sabău, fost agent de pază, a fost capturat în nordul Spaniei, după ce a împuşcat patru persoane, între care un poliţist. Se pare că a recus la acest gest cumplit din răzbunare că a fost concediat.

Incidentul a avut loc în Tarragona, oraș aflat la circa 110 kilometri de Barcelona, Spania. Marin Eugen Sabău a pătruns înarmat în sediul firmei unde lucrase şi a tras asupra şefului său şi a unor foşti colegi. Trei persoane, între care o femeie, au fost rănite. Două dintre victime se află în stare critică, potrivit presei spaniole. Bărbatul avea acasă un adevărat arsenal de arme. De asemenea, înainte de atacul armat, le-a trimis foştilor colegi mai multe amenințări pe e-mail.

«Sărbători fericite, ticăloșilor!», le-ar fi transmis Marin Eugen Sabău foștilor lui colegi înainte de atac.

Filmul atacului armat din Spania

Bărbatul s-a înarmat, a mers la sedul companiei, unde i-a gasit pe manager, inspectorul zonal și șeful serviciului de pază. A urmat o ceartă aprinsă, apoi a deschis focul asupra lor și i-a împușcat pe toți trei.

«Nu pot decât să cred că nimeni nu a văzut acele e-mailuri, pentru că, în cazul unei companii de securitate ar fi trebuit să se ia măsuri», a declarat un cunoscut al românului, potrivit El Pais.  

După atac, Marin Eugen Sabău a fugit de la fața locului. Un echipaj de poliție l-a localizat pe atacator și a încercat să-l oprească, însă bărbatul a deschis focul și asupra ofițerilor, unul dintre agenți fiind rănit de gloanțe, relatează observatornews.ro.

S-a baricadat apoi într-o clădire părăsită, unde a urmat o negociere cu polițiștii, la care Marin Eugen Sabău a răspuns cu mai multe focuri de armă. Într-un final, a fost împușcat de mai multe ori de un trăgător de elită. Bărbatul a fost transportat cu elicopterul la spital în stare critică.

Mai multe