Locul din România unde se va deschide o nouă fabrică cu produse 100% românești: „Va tripla capacitatea noastră de producție”

13 februarie 2024 20:55   Actualitate
Ultima actualizare:

România se pregătește să dețină una dintre cele mai noi fabrici care promite locuri de muncă cetățenilor. Fondatorul unui brand cu produse orginale românești intenționează triplarea capacității de producție prin extinderea afacerii sale care datează pe piață de mai bine de un deceniu. 

Răzvan Rusu este numele fondatorului firmei „Răzvan Idicel” - un business de familie bazat pe producția naturală românească de zacuscă și dulceață, care tinde spre noi extinederi și încasări. 

Brandul „Răzvan Idicel” se pregătește să-și extindă producția și să-și tripleze încasările 

Fondatorul afacerii se pregătește să extindă afacerea, după ce mai bine de un deceniu a reușit să țină pe picioare fabrica din satul Idicel-Pădure din județul Mureș. 

Consideră că a venit momentul să își extindă afacerea, astfel că cea mai înțeleaptă decizie a fost aceea de a alege să deschidă o nouă fabrică, în același sat în care a înființat-o deja pe prima. 

În prezent, acest business a reușit să producă, anual, aproximativ 370.000 de borcane de dulceață și zacuscă. Remarcând succesul de până acum, fondatorul și-a propus să extindă numărul borcanelor cu preparate românești la 1.000.000 pe an, prețul investiției fiind estimat în jurul sumei de 1,2 milioane de euro. 

„Anul trecut a fost unul de consolidare, fără lansări de produse noi, însă planificăm o expansiune a portofoliului nostru, incluzând dulcețuri și ciocolată. Vom introduce dulcețuri de sezon în ediții limitate și vom dezvolta o gamă de bomboane de ciocolată, completând astfel portofoliul nostru. Această strategie va fi susținută de canalul nostru de vânzare directă, care ne permite să răspundem rapid și eficient preferințelor consumatorilor", a spus fondatorul Răzvan Idicel, scrie revistaprogresiv.ro.

„Proiectul noii fabrici a început cu doi ani în urmă, iar acum suntem pregătiți să demarăm construcția. Aceasta va include un spațiu pentru producția de zacuscă și dulceață la parter, și manufactura de ciocolată la etaj. Planificăm să începem lucrările în martie-aprilie, cu scopul de a finaliza în septembrie-octombrie.

Noua fabrică va tripla capacitatea noastră de producție, atingând 1 milion de borcane anual, ceea ce ne va permite să satisfacem cererea crescută și să ne extindem portofoliul", a conchis Răzvan Rusu. 

Mai multe