MAE confirmă că alți doi români sunt ținuți ostatici de către Hamas în Fâșia Gaza
Veștile tragice continuă fără pauză din Israel, unde situația devine din ce în ce mai tensionată. Din păcate, Ministerul român al Afacerilor Externe a comunicat faptul că alți doi cetățeni români cu domiciliul în Israel au fost confirmați ca fiind ostatici ai Hamas.
Din nefericire, se pare că veștile tragice continuă fără pauză din Israel, unde situația devine din ce în ce mai tensionată. Chiar în această seară (31 octombrie), Ministerul român al Afacerilor Externe a comunicat faptul că alți doi cetățeni români cu domiciliul în Israel au fost confirmați ca fiind ostatici ai Hamas. Aceștia ar avea dublă cetățenie, atât română cât și israeliană.
„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat că, în urma verificărilor efectuate, alți doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza.
Totodată, precizăm că Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene.”, ne informează cei de la Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.
Numărul de ostatici români ținuți în Fâșia Gaza crește
În acest moment, se pare că numărul total al celor cu dublă cetățenie (atât română cât și israeliană) care sunt ținuți ostatici de către Hamas a ajuns la 3. Primul dintre aceștia a fost deja confirmat cu o săptămână în urmă. Desigur, în comunicatul emis de către cei de la MAE, este precizat faptul că reprezentanții țării noastre în Israel, de la ambasada din Tel Aviv, cât și de la consulatul din Haifa, se află în contact cu autoritățile israeliene, pentru a monitoriza situația.
De asemenea, Ministerul Afacerilor Extere a cerut eliberarea ostaticilor ținuți de către Hamas în Fâșia Gaza. Din păcate, în acest moment, se pare că 4 persoane cu dublă cetățenie (română și israeliană) au decedat, de la începutul ostilităților, în timp ce o altă persoană este considerată dispărută.