Tragedia unei familii de români. Răpirea de către Hamas și strigătul disperat al fiicei: „Au început să incendieze casa. Nu cred că mai ieșim"

Familia unui cetățean român din Israel a trăit un coșmar cutremurător când a fost răpită de către organizația Hamas din propria lor casă. Acest dramă tragică a fost împărtășită cu lumea de către bărbatul care a trebuit să privească neputincios cum cei dragi au fost luați de teroriști.

Familia unui cetățean român din Israel a fost răpită de Hamas. Foto: Click.
Familia unui cetățean român din Israel a fost răpită de Hamas. Foto: Click.

 „Au început să incendieze casa. Nu cred că mai ieșim”  

Remus, cetățean român cu dublă cetățenie română și israeliană, a avut un șoc cumplit când a aflat că fiica sa și ceilalți membri ai familiei sale au fost răpiți din propria locuință. Cu glasul tremurat, fiica lui Remus a reușit să transmită un mesaj tulburător prin intermediul telefonului mobil: „Au început să incendieze casa. Nu cred că mai ieșim”.

Mi-au spus că s-au ascuns într-o cameră de siguranță. La ora opt, mi-a scris că au auzit teroriștii intrând în casa vecinilor lor. După jumătate de oră, mi-a scris că au intrat și în casa lor. Citeam toate acestea de la o distanță de 80 de kilometri de casa lor și vă puteți imagina disperarea noastră, a mea și a soției mele,” a mărturisit el.

Tragedia s-a intensificat atunci când fiica lui Remus a transmis un mesaj vocal pe WhatsApp: "Acum au început să incendieze casa. Fumul a început să intre în camera de siguranță, iar noi nu credem că mai ieșim din asta. Vă iubim pe toți".

După aceste cuvinte sfâșietoare, orice contact cu familia sa a fost întrerupt, iar disperarea lui Remus a atins cote alarmante. Cu toate acestea, autoritățile israeliene au intervenit imediat pentru a investiga situația și a-i găsi pe membrii familiei dispăruți.

Momentul cutremurător în care a văzut înregistrarea

În continuare, Remus a povestit despre momentul cutremurător în care a văzut  înregistrare video difuzată de presupușii membri ai grupării Hamas. În acele imagini, el a putut distinge siluetele soțului fiicei sale și a uneia dintre gemenele sale, aparent în captivitate. Deși filmarea nu furniza detalii exacte despre locul în care se aflau, vestea că toți membrii familiei erau în viață a adus un strop de speranță în inima tatălui disperat.

Am văzut un film, probabil difuzat de Hamas, în care îi vedeam pe soțul fiicei mele și una dintre gemenele mele pe o platformă asemănătoare cu un tractor. Cred că am reușit să o văd pe fiica mea din spate. Ei mi-au spus că, din toate informațiile pe care le-au obținut din acele înregistrări, toți sunt în viață. Au fost răpiți. Eu sunt cetățean român, dețin cetățenie română, iar ele au depus cerere pentru cetățenie în luna iulie a acestui an. Eu m-am născut în România, la fel și părinții mei”, a încheiat Remus, subliniind durerea și incertitudinea care încă îi apasă familia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net