A murit românul care l-a adus pe George W. Bush în vizită în România. De numele lui se leagă și Romanian Open Tennis

25 septembrie 2024 6:18   Național
Ultima actualizare:

Sever Mureșan, om de afaceri cunoscut și fost component al echipei de Cupa Davis a României, a murit la vârsta de 75 de ani într-o clinică din Dijon, Franța. Familia îl transferase de urgență dintr-un spital din România. Sever Mureșan a suferit un accident vascular cerebral (AVC) în iulie 2023, iar starea sa de sănătate a devenit tot mai gravă.

A murit Sever Mureșan

Familia milionarului român a făcut eforturi pentru a-i asigura cele mai bune tratamente în Franța, dar cu toate eforturile depuse, medicii nu au reușit să-l salveze.

Trupul său va fi adus în România, unde va fi înmormântat la Câmpia Turzii, potrivit Gandul.

Cine a fost Sever Mureșan

Sever Mureșan a avut o carieră de succes atât în sport, cât și în afaceri. În 1968, a devenit campion național la tenis, iar în 1970, a devenit primul român membru al Association of Tennis Professionals și a fost convocat în echipa de Cupa Davis a României.

După Revoluția din 1989, Mureșan a adus turneul de tenis Burgundia Open la București, devenit ulterior Romanian Open Tennis, unul dintre cele mai importante turnee pe zgură din lume.

“La începutul anilor 90, România avea al cincilea turneu ca valoare pe zgură. Eram imediat după Roland Garros, Roma, Monte Carlo și Hamburg.

Erau premii în valoare de 1.300.000 de dolari și aduceam la acea vreme jucători ca Ivanisevici ori Muster, aflați în Top 10 mondial. Acum, am ales să facem ceva pentru români. Este o competiție între români. Cei mai buni jucători autohni sunt așteptați să se întreacă în ceva ce sper să fie unic pe plan mondial.”, a spus la acea vreme Sever Mureșan pentru ProSport.

În martie 1991, Sever Mureșan a fost cofondator al Băncii Dacia Felix, a doua bancă privată românească, care a dat faliment din cauza mai multor credite neperformante.

Sever Mureșan este cel care l-a adus pe George W. Bush în vizită în România, în 23 noiembrie 2002.

Mai multe