Accident rutier groaznic. Un tânăr de 17 ani aflat la volanul unei mașini a murit. 21 de persoane au fost rănite. A fost activat Planul roșu.

24 octombrie 2024 5:54   Național

Un accident tragic a avut loc în județul Hunedoara, în localitatea Băcia, unde un autoturism condus de un tânăr de doar 17 ani s-a izbit violent de un microbuz. Din păcate, șoferul autoturismului și-a pierdut viața, iar alte 21 de persoane au fost rănite în urma coliziunii. Gravitatea situației a determinat autoritățile să activeze Planul Roșu de intervenție, având în vedere numărul mare de victime.

Un tânăr de 17 ani aflat la volan a murit. 21 de persoane au fost rănite

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, tânărul care se afla la volanul autoturismului nu a supraviețuit impactului, fiind singura victimă care a suferit leziuni fatale. Celelalte 21 de persoane implicate în accident au fost transportate de urgență la spitalele din Deva, Orăștie și Hunedoara, după cum urmează:

7 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Deva,

6 victime au ajuns la UPU Hunedoara,

8 victime au fost transportate la UPU Orăștie.

ISU Hunedoara a raportat următoarea situație a victimelor:

- 1 persoană în Cod Roșu (stare critică),
- 12 persoane în Cod Galben (răniți cu diverse traumatisme),
- 8 persoane în Cod Verde (răniți cu leziuni ușoare).

Mobilizare masivă a echipelor de intervenție

În urma activării Planului Roșu, care presupune mobilizarea unui număr semnificativ de resurse medicale și de intervenție, la fața locului au fost trimise două autospeciale de intervenție, o autospecială pentru transportul victimelor multiple, patru ambulanțe SMURD, șase ambulanțe SAJ (Serviciul de Ambulanță Județean) și două autospeciale de primă intervenție și comandă. Acțiunea de intervenție a fost coordonată de autorități și s-a desfășurat rapid, având în vedere numărul mare de persoane rănite.

Cauzele accidentului sunt în curs de investigare

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul. Se vor analiza toate dovezile disponibile pentru a clarifica modul în care autoturismul condus de tânărul de 17 ani a ajuns să intre în coliziune cu microbuzul. Deși tânărul șofer nu avea vârsta legală pentru a deține un permis de conducere, rămâne de văzut dacă alte condiții, cum ar fi viteza excesivă sau condițiile meteo, au contribuit la această tragedie.

Mai multe