Afacerea cu care au dat lovitura doi români. Au investit doar 500 de euro: „Nu e suficientă doar pasiunea”

3 martie 2024 17:54   Național

Doi tineri din București au dat lovitura cu o afacere care a luat naștere chiar în plină pandemie, în noiembrie 2020. Acum, după o perioadă de patru ani, cei doi se bucură de succes și aduc un zâmbet pe fața românilor.

Alex Bogdan Stancu și Alexandra Stancu, doi tineri de 30 de ani, și-au început afacerea în noiembrie 2020, în plină pandemie, cu scopul de a îndulci zilele oamenilor care își petrec zilele doar în casă. Patru ani mai târziu, ei continuă să facă același lucru într-o lume care pare să fi revenit la normalitate, într-o măsură mai mare sau mai mică.

Ideea de bază a afacerii a fost aceea de a comercializa aranjamente verzi și suculente pentru decorarea casei și a birourilor, iar cererea din piață i-a îndemnat să se extindă către buchete și aranjamente florale. Așa a luat naștere Florărescu, care a devenit un renumit furnizor de decorațiuni florale, abordând și segmentul evenimentelor private și corporative pentru a răspunde nevoilor clienților.

Alex Bogdan și soția sa, Alexandra, sunt doi tineri de 30 de ani, absolvenți ai Facultăţii de Horticultură. Pentru a pune bazele afacerii inovatoare, într-o garsonieră din Dristor, București, au investit inițial aproximativ 500 de euro în vase, plante și echipamente esențiale.

„Nu e suficientă doar pasiunea pentru a realiza un business de succes”

Apoi, Florărescu a prins rădăcini și au alocat peste 50.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii, iar anul trecut cifra de afaceri a atins 70.000 de euro, cu un profit de aproximativ 35%. „Afacerea noastră este una sezoniera din punctul de vedere al profitabilităţii. Avem trei perioade din an când încasările sunt mai mari – adică 1-8 martie, perioada evenimentelor private (mai-octombrie) şi perioada sărbătorilor de iarnă. Din acest motiv, momentan avem puţini angajaţi, preferând ca, în perioadele aglomerate, să lucrăm cu colaboratori, care au fost în proporţie de 70% studenţi ai Facultăţii de Horticultură”, a spus Alex, potrivit businessmagazin.ro.

Datorită numeroaselor evenimente la care au contribuit în 2023 cu decoruri florale, Alex și Alexandra au primit o mulțime de solicitări pentru sezoanele de nunți din 2024 și chiar 2025. Cea mai importantă lecţie pe care cei doi tineri au învăţat-o până acum este că nimic nu se clădeşte peste noapte, astfel că fără răbdare nu poţi realiza nimic de durată.

Nu e suficientă doar pasiunea pentru a realiza un business de succes. Este nevoie să-ţi dezvolţi aria de cunoştinţe – contabilitate, marketing, branding, comunicare, aşa cum este nevoie şi de multă muncă, sacrificii şi, cum spuneam, răbdare”.  

În prezent, Florărescu funcționează cu un singur spațiu, situat pe Calea Șerban Vodă 76-78 din București.

Mai multe