Apare o nouă mină de 10.000 de mp. Are lifturi panoramice, râu artificial, alei suspendate. VIDEO

17 septembrie 2024 11:29   Național
Ultima actualizare:

Salina Turda este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume. Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Acum, Salina Turda va deveni și mai spectaculoasă. Se va extinde cu o nouă mină de 10.000 de mp. Imaginile sunt fabuloase.

Salina Turda se extinde cu o nouă mine

Salina Turda se pregătește de extindere cu o nouă mină impresionantă de 10.000 de metri pătrați. Mina Iosif devine realitate și va fi absolut spectaculoasă, iar autoritățile se așteaptă ca numărul vizitatorilor să crească semnificativ.

Mina Iosif, care prin amenajarea și deschiderea ei extinde astfel Salina Turda, este cunoscută și sub denumirea de „Sala Ecourilor” și a fost principala sursă de sare din zonă încă de acum 150 de ani.

Noua mină va fi super dotată cu 5 lifturi panoramice. Va avea un râu artificial și mai multe alei suspendate. Imaginile puse la dispoziție de primăria Turda și Salina Turda pe rețelele sociale dezvăluie un loc incredibil de frumos.

Investiție de 25 de milioane de euro

O dată cu deschiderea minei Iosif, autoritățile estimează că numărul vizitatorilor se va dubla. Acesta este de altfel și scopul după o investiția de peste 25 de milioane de euro.

Momentan se poate vizita doar de la nivelul balconului. Mina Iosif este o mină în formă de clopot, a fost exploatată în anul 1740 și are o adâncime totală de 115 metri", povestește Mădălina Craiu, ghid la Salina Turda, transmite Digi24

Lucrările de extindere ar trebui să înceapă anul viitor și să dureze 2 ani, spun autoritățile locale.

Accesul în interiorul Minei Iosif se va face cu ajutorul a 5 lifturi panoramice, care vor putea transporta 64 de persoane într-o singură coborâre.

Proiectul prevede și un râu artificial și alei suspendate, astfel încât oamenii să poată vedea îndeaproape interiorul muntelui de sare. 

Mai multe