Asistentă medicală, decedată în condiții bizare după ce s-a întors de la o petrecere de Crăciun

27 decembrie 2021 16:08   Național

Moarte suspectă! O tânără asistentă medicală din București a murit, în mod suspect, chiar în ziua de Crăciun. Fata de 21 de ani se întorsese de sărbători în comuna natală, la părinți, în județul Galați.

În seara de Ajun, asistenta a mers la o petrecere, într-o localitate învecinată și nu s-a mai întors. Părinții au fost anunțați de polițiști că Simona nu mai este în viață. Aceștia sunt convinși că fetei i-au fost administrate substanțe interzise. În combinație cu alcoolul consumat, acestea i-ar fi fost fatale.

Simona a absolvit o școală postliceală sanitară și lucra ca asistentă la un cabinet stomatologic, în București. În Ajunul Crăciunului s-a dus acasă la părinți, în comuna Ivești, și seara a plecat cu alți tineri la o petrecere. Tatăl fetei a declarat că nu îi cunoștea anturajul.

«S-a dus cu cine s-a dus, cu ăștia, s-a dus la Matca, la un de-ăsta, un bar. Unde se adună mulți și se droghează (...) Eu făceam grătarul. O așteptam să vină acasă. Și, când a venit poliția, mi-a dat anunțul, mi-a arătat poza. Ce s-a întâmplat? Accident, ceva grav? Cică, nu, mai grav. Droguri? Da.», a declarat tatăl fetei, potrivit stirileprotv.ro.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

La petrecere, în jurul orei 4 dimineața, fetei i s-ar fi făcut foarte rău. Alți tineri ar fi luat-o cu o mașină și au oprit la trei adrese, până când au găsit o prietenă dispusă să o primească în casă, în starea în care era. Au pierdut timp prețios până să sune la 112. La fața locului a fost trimis un elicopter SMURD. Din păcate, era prea târziu.

«Aflată în stop cardio-respirator, cu manevre avansate de resuscitare în curs. Au continuat și ei manevrele, în timpul necesar și, la un moment dat, au constatat decesul pacientei.» a explicat Angel Trifan, medic coordonator SMURD Galați

Ancheta în acest caz a fost preluată de DIICOT. Totodată, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, fără a fi menționat un suspect.

Mai multe