Cât a putut să cheltuie un turist la o autoservire în Mamaia. A rămas uimit de prețul dat pe o banală porție de cartofi pai
Preţurile mari de pe litoralul nostru îi sperie pe turiştii care merg să îşi petreacă vacanţa de vară la mare. Și la autoserviri, patronii au ajuns să se ceară sume uriaşe. Un turist care a mers la împinge tava, în Mamaia, s-a plâns că a plătit pentru o singură frigăruie 57 de lei. Nota finală a fost peste 300 de lei.
Cât a plătit turistul la autoservire
Când vine vorba de mâncarea din stațiunea Mamaia, turiștii nu mai pot mânca la prețuri decente, nici măcar la autoservire. Este și cazul unui român care a mers la împinge tava, și-a ales diferite tipuri de mâncare, printre care și o frigăruie, dar atunci când a văzut nota de plată a rămas șocat.
Turistul a publicat pe Facebook un videoclip cu bonul pentru o masă la un restaurant cu autoservire. Spre exemplu, bărbatul a trebuit să scoată din buzunar aproape 57 de lei pentru o frigăruie. În același timp, o porție de 250 de grame de hamsii costă 35 de lei, iar o singură lipie costă 7 lei. Nici murăturile nu sunt mai ieftine în toiul sezonului estival, turistul a trebuit să scoată din buzunar aproape 37 de lei. Totodată, o porție de cartofi pai costă aproape 21 de lei. Ba mai mult, pentru două felii de cașcaval pane, același turist a plătit peste 40 de lei. În total, pentru toate aceste feluri de mâncare, turistul a plătit peste 300 de lei.
Cât costă un pește pe plită pe litoral
Deşi pescarii sunt plătiţi cu sume infime pentru prada din Marea Neagră sau din Dunăre, cherhanalele de pe litoral îşi vând produsele pescăreşti la preţuri mari. De asta se plâng şi turiştii care ajung să dea sume uriașe pentru o masă la un astfel de restaurant.
La o cherhana din Constanţa, de exemplu, un platou cu peşte la plită pentru 3 persoane costă 320 de lei. Pentru un file de crap de Dunăre trebuie să scoţi din buzunar suma de 55 de lei, în timp ce un lufăr din Marea Neagră se vinde cu 65 de lei.