Prețurile la mâncare au explodat pe litoralul românesc. Cât a ajuns să coste o banală porție de cartofi prăjiți

Prețurile la mâncare pe litoralul românesc au reușit să stârnească o adevărată revoltă în rândul turiștilor. O porție de cartofi prăjiți care mai demult avea un preț infim, acum a ajuns să coste mai mult decât se așteptau românii.

O porție de cartofi prăjiți a ajuns să coste 16.20 lei pe litoral / Sursă foto: Shutterstock
O porție de cartofi prăjiți a ajuns să coste 16.20 lei pe litoral / Sursă foto: Shutterstock

Majoritatea românilor aleg să își petreacă vacanța de vară în stațiunile de la Marea Neagră, Eforie Nord fiind una dintre preferatele lor. Cu toate acestea, prețurile nu mai sunt atât de accesibile, iar turiștii sunt uimiți de sumele colosale pe care trebuie să le plătească pe mâncare. Se pare că o vacanță pe litoralul românesc a devenit un adevărat lux, prețurile crescând de la an la an.

 Tarifele s-au majorat atât la pensiuni și hoteluri, cât și la restaurante. În urmă cu ceva timp, o porție de cartofi era accesibilă pentru toate buzunarele, însă în prezent, lucrurile s-au schimbat radical. Turiștii s-au scandalizat atunci când au primit nota de plată.

Cât costă acum o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord

Un turist și-a exprimat nemulțumirea atunci când a remarcat că 100 de grame de cartofi prăjiți costă acum 16.20 lei în Eforie Nord, în timp ce un kilogram se vinde la prețul de 120 de lei. Costul este uriaș, mai ales dacă luăm în calcul faptul că un kilogram de cartofi în supermarketuri costă doar 5 lei cu aproximație.

Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre cazări, în stațiunile populare precum Mamaia, costurile sunt enorme. Cei care vor să se cazeze la hoteluri de 4 stele trebuie să achite între 700-800 de lei pe noapte. De asemenea, turiștii care caută ceva mai luxos, trebuie să scoată din buzunar aproape 2.000 de euro pentru 7 nopți.

Acest lucru îi determină pe români să își petreacă vacanțele peste hotare, întrucât se știe deja că prețurile de la noi sunt de 2 ori mai mari decât cele din occident. De exemplu, în Grecia o porție de cartofi prăjiți costă doar 9 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
Desert fara coacere, cu iaurt, piscoturi si zmeura  Sursa foto shutterstock 1966777006 jpg
picioare femeie pexels jpg
istock vot votare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net