Caz șocant în Galați. Bătrân de 81 de ani, pus sub control judiciar, după ce a împins pe scări, fără motiv, o mamă cu un cărucior. Bebelușul s-a lovit la cap

4 octombrie 2024 14:30   Național

Un bărbat în vârstă de 81 de ani, din Galați, care deține funcția de președinte al unei asociații de proprietari, a fost reținut timp de 24 de ore după un incident grav în care a împins o femeie pe scările unui bloc.

Femeia, care se afla însoțită de bebelușul ei de opt luni, aflat într-un cărucior, a fost victima acestui act violent.

În urma acestui incident, procurorii au decis să-l elibereze pe bătrân, însă l-au plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia autorităților a fost influențată, în principal, de vârsta înaintată a suspectului.

Evenimentul șocant s-a produs chiar în centrul orașului 

Evenimentul șocant a avut loc pe 2 octombrie, în centrul orașului Galați, mai precis în cartierul Mazepa. Conform informațiilor, bărbatul, care locuiește în blocul R3 și este administrator al asociației de proprietari, a avut un conflict cu o vecină, o tânără de 27 de ani, care încerca să coboare scările cu căruciorul în care se afla bebelușul ei.

Discuțiile dintre cei doi au escaladat, iar octogenarul a cedat nervii, agresând-o pe tânără. Aceasta a fost împinsă, căzând pe scări, împreună cu căruciorul, conform relatărilor poliției.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Galați, cms. șef Felicia Tudoran, incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de 2 octombrie 2024. În timpul discuțiilor contradictorii dintre bărbatul de 81 de ani și femeia de 27 de ani, aceasta din urmă, care avea alături copilul său, a devenit victima agresiunii.

„Acesta ar fi devenit agresiv și ar fi împins-o pe femeie în timp ce încerca să coboare treptele din fața blocului cu căruciorul. Drept urmare, femeia s-ar fi dezechilibrat și a căzut cu căruciorul, iar în urma căderii, bebelușul a suferit răni”, a declarat cms. șef Felicia Tudoran.

În urma incidentului, copilul a suferit leziuni la nivelul capului și a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. La scurt timp după acest incident, președintele asociației de proprietari a fost reținut de polițiștii Secției 1, fiind acuzat de lovire și alte violențe.

Mai multe