Ce a pățit un român care furat o bicicletă în Italia! Pedeapsă dură pentru altul care a aruncat țigări pe geamul mașinii în Olanda

9 aprilie 2024 13:01   Național
Ultima actualizare:

Românii care nu respectă legile din țările UE în care trăiesc sau prin care călătoresc află pe pielea lor ce înseamnă asta! Ultimele exemple vin din Italia, unde un român a fost expulzat dintr-un oraș după ce a furat...o bicicletă și din Olanda, unde alt român a rămas fără carnet după ce a aruncat țigări pe geam.

Obișnuiți cu proverbele urbane „merge și așa” sau „legile sunt făcute să fie încălcate”, concetățenii noștri descoperă șocați că pentru fapte minore o pățesc „grav”. 

Român expulzat dintr-un oraș din Italia pentru furt 

Un român în vârstă de 22 de ani a fost expulzat din Italia după ce a furat o bicicletă și a agresat două femei în timp ce fugea de la locul furtului. Incidentul a avut loc în orașul Terni, unde conaționalul nostru a intrat într-un complex rezidențial și a furat o bicicletă lăsată legată cu un lanț. 

 În timp ce încerca să scape, suspectul a întâlnit o fată și mama acesteia, pe care le-a amenințat și le-a împins scrie stiridiaspora.ro. Polițiștii în civil l-au observat și l-au reținut înainte ca situația să se agraveze. Bărbatul, fără domiciliu fix și cu antecedente penale, a fost arestat pentru furt calificat și plasat în detenție până la proces. 

Român din Olanda, fără carnet de conducere din cauza țigărilor

Un conducător auto român a simțit pe pielea lui că Olanda nu-i România. El a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins în „țara lalelelor” că a aruncat un pachet de țigări pe geamul mașinii sale. 

Potrivit relatărilor cotidianului regional De Gerderlander, bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a fost oprit de poliție pe autostrada A27 în timp ce se deplasa spre Bavel în noaptea de duminică spre luni. Șoferul a fost reclamat de alți participanți la trafic că a aruncat în timpul călătoriei un pachet de țigări pe geam.  

În timpul controlului, polițiștii au descoperit mai multe încălcări ale legilor rutiere. Pus să sufle în etilotest, conducătorul auto a fost descoperit cu o concentrație de alcool în sânge de 0,775 mg/l, aproape de trei ori și jumătate mai mare decât limita legală permisă pentru un șofer cu experiență. 

Ca urmare a acestor încălcări, poliția i-a suspendat permisul de conducere. Conducătorul auto român urmează să fie cercetat nu doar pentru conducere sub influența alcoolului, ci și pentru neglijarea mediului înconjurător, având în vedere gestul de a arunca pachetul de țigări pe geamul mașinii 

Mai multe