Ce mai reclamă românii la 112? Că au rămas fără becuri sau că nu primesc băutură

14 octombrie 2022 19:18   Național

Peste 11.000 de apeluri au fost primite în primele nouă luni ale acestui an la 112 de către poliţiştii din Caraş-Severin.

Glumeții care au reclamat urgențe nostime au primit amenzi

Printre persoanele care au sunat la numărul de urgenţă se numără și una care a reclamat că a rămas fără becuri în locuinţă sau că nepotul său a făcut mizerie în casă, iar o alta, că nu mai primeşte de băut într-un bar din Moldova Nouă, se arată într-o situaţie statistică publicată joi, 14 octombrie, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean, citată de Agerpres.

Citește și: Au învățat degeaba un an întreg! Ministerul Sănătății, ținta unor acuzații grave din partea candidaților la examenul pentru obținerea specializării

"La data de 13 septembrie, ora 22,32, un bărbat din comuna Târnova a apelat SNUAU 112 pentru a sesiza că nu are becuri în locuinţă, iar nepotul său a făcut mizerie în casă. Un apel similar a fost primit în 25 septembrie, la ora 04,15, un cetăţean din oraşul Moldova Nouă sesizând că nu este servit cu băutură la un bar din localitate. În ambele cazuri apelanţii au fost sancţionaţi contravenţional şi avertizaţi cu privire la folosirea serviciului de apeluri de urgenţă", se arată într-un comunicat al IPJ Caraş-Severin, remis joi Agerpres..

Vezi și: Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru, de urgență la spital cu fiica nou-născută. A făcut septicemie

În ambele situaţii, apelanţii au fost amendaţi. În ceea ce priveşte natura apelurilor reale, majoritatea persoanelor sesizează accidente rutiere sau alte evenimente rutiere, neînţelegeri cu persoane cunoscute, agresiuni şi furturi, aceste fapte reprezentând 56,4% din totalul solicitărilor efectuate la 112.

Poliţiştii reamintesc că legislaţia din România prevede că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepseşte cu amendă de la 2.000 la 4.000 lei sau cu prestarea de la 200 la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

Nu rata nici: Primele declarații ale lui Daniel Onoriu după scandalul monstru de la Urgențe: „Mi s-a făcut rău de tot! Îmi venea să leșin, să cad pe jos!”

De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Mai multe