Cele 2 sate din România incluse pe lista celor mai frumoase din lume în 2024. Deși puțini români le-au vizitat, aceste locații au intrat în prestigiosul top „Best Tourism Villages 2024”
În acest punct nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi faptul că România este un adevărat cufăr de comori, atunci când vine vorba despre potențialul turistic. Iar acum, în timpul unei întruniri a Consiliului Executiv al UN Tourism, două sate din țara noastră au fost incluse pe lista celor mai frumoase sate turistice din lume!
Întrunirea Consiliului Executiv al UN Tourism a avut loc chiar joi, în Cartagena de Indias, în Columbia. Iar în cadrul acesteia, două țări din țara noastră, pe care probabil că le-am și vizitat, sau cel puțin am auzit cât de apreciate sunt de turiști, au fost incluse pe lista celor mai bune destinații rurale turistice din anul 2024.
Mai precis, este vorba despre satul Breb, din județul Maramureș, cât și despre Polovragi, din județul Gorj. Cele două au fost incluse în Programul Upgrade, din cadrul competiției Best Tourism Villages – 2024.
Au fost incluse printre cele mai frumoase sate turistice din lume
Națiunile Unite își doresc ca inițiativa Best Tourism Villages să identifice locațiile rurale de pe glob care pun cel mai bine în valoare cultura locală, natura din jur. Astfel, experții au considerat că cele două sate din țara noastră întrunesc toate condițiile necesare pentru a fi incluse în această listă prestigioasă.
La ediția din acest an a competiției, România a propus satele Jurilovca, din județul Tulcea, Vânători-Neamț, din județul Neamț, dar și Breb, din Maramureș. Pe lângă acestea, în competiție au mai fost acceptate și alte sate românești, propuse anul trecut. Este vorba despre Polovragi, din Gorj, Eibenthal, din județul Mehedinți, iar, nu în ultimul rând, Gura Siriului din Buzău.
Satele vor beneficia de sprijin pentru a se dezvolta
Programul Upgrade al Națiunilor Unite are și un efect foarte practic, pentru satele care sunt incluse pe lista sa. Mai precis, aceste locații vor beneficia de ajutor pentru a-și dezvolta domeniile de activitate care au fost identificate ca nefiind la un nivel corespunzător.
Astfel, aceste sate se vor putea dezvolta și mai mult, oferind turiștilor care vin aici condiții și mai bune ca până acum.