Ce pun gospodinele din Polonia în ardeii umpluți. Secretele pe care ar trebui să le știe și româncele
Ardeii umpluți sunt un preparat extrem de popular în țara noastră, dar nu trebuie să uităm că ei sunt la fel de îndrăgiți și dincolo de hotare! Iar în Polonia, pentru a pregăti o mâncare de vis, gospodinele folosesc unele trucuri pe care le putem pune și noi în aplicare!
Ardeii sunt o rețetă populară și puțin mai la nord de țara noastră, în Polonia. Aici, gospodinele folosesc anumite trucuri care dau acestui preparat un gust unic, pe care poate că nu l-am mai întâlnit niciodată în țara noastră!
De exemplu, acestea nu doar că folosesc un amestec de carne din vită și porc, dar dacă vom merge în Polonia, este posibil să găsim ardei umpluți în care mai este pusă și afumătură, sau bacon! Iar în loc de orez, în această țară mai poate fi folosit și piureul! Acest ingredient special oferă ardeilor umpluți o textură mai cremoasă, densă, și mult mai fină!
Cum se pregătesc ardeii umpluți în Polonia
De asemenea, în această țară se folosesc mai multe condimente pentru ardeii umpluți, decât în România. Este destul de comun să vedem gospodine din Polonia folosind boia de ardei dulce, chimen, ori mărar, pentru a da mai mult gust ardeilor umpluți!
Iar acestea nu sunt singurele astfel de ierburi aromatice folosite pentru ardei! Se mai folosește destul de des și oregano, sau foi de dafin, iar aceste ingrediente pot fi puse direct în sosul ardeilor.
Cum este folosită smântâna în Polonia
În timp ce în România suntem obișnuiți să punem smântână pe ardeii umpluți la final, când aceștia deja sunt în farfurie, lucrurile stau destul de diferit în Polonia! Acolo, gospodinele gătesc ardeii într-un sos de roșii pe care îl îmbogățesc cu puțină smântână. Astfel, el devine mai gros și mai fin, iar în unele părți ale țării se pune chiar și puțin vin alb, în sos!
De asemenea, în unele rețete din Polonia mai sunt folosite și alte legume, cum ar fi morcovi sau ardei gras mărunțit, ce oferă un gust mai bogat mâncării! Aceste trucuri simple pot fi adoptate ușor și în țara noastră, atunci când ne dorim o variantă unică a acestei rețete atât de populare de-a lungul României.