Chirurgul cercetat pentru uciderea a patru pacienţi ar fi avut probleme cu memoria, după ce a fost operat pe creier. Declarații șocante din partea rudelor victimelor

13 aprilie 2023 6:50   Național
Ultima actualizare:

Se fac acuzații dure la adresa medicului din Craiova. Este vorba despre cunoscutul chirurg, Alin Demetrian, care a fost reținut de polițiști pentru că patru persoane ar fi murit din cauza lui, după ce le-ar fi făcut proceduri de biopsie. 

Medicul avea probleme cu memoria 

Doctorul ar fi avut probleme cu memoria după ce a trecut printr-o operaţie pe creier, spun cei care au lucrat cu el. Apropiaţii victimelor nu înţeleg de ce ancheta durează de patru ani. ,,Ne-a zis că e ceva foarte uşor, că-l face în trei minute, că o să fie bine, n-o să sângereze, nu e nimic, ceva de genul ăsta, o să-i bage o cameră. După ce a ieşit din operaţie a zis că "atâta sânge nu am văzut niciodată, îi tăiai o venă din greșeală", am înţeles vena cavă", a declarat fiul unei victime.

Chirurgul ar fi ucis patru persoane 

Este mărturia tulburătoare a unui om care de patru ani aşteaptă să se facă dreptate pentru tatăl lui. Ar fi prima victimă a renumitului medic chirurg din Craiova, potrivit procurorilor. Un bărbat de 73 de ani din Pleniţa care a murit în urma unei intervenţii de rutină: o biopsie.

Marius Barbu, fiul unei victime: ,,A zis că o sudează el, ştie el ce să facă, n-avem noi treabă. L-a dus la Terapie Intensivă. Deci la 1 s-a-ntâmplat, pe la 3 l-am văzut, am pus mâna pe el, era rece. N-a mai răspuns la telefon, din ziua aia n-am mai putut să dăm de el. Eu atunci mi-am dat seama că e ceva suspect şi m-am dus la poliţie, de la poliţie m-am dus la parchet, am depus plângeri şi aşa mai departe". a declarat Marius Barbu, fiul unei victime pentru Observatornews.ro.

Rudele victimei spun că iniţial medicul le-ar fi făcut o mărturisire şocantă: că nu a mai văzut atâta sânge niciodată. Asta confirmă de fapt şi raportul medico legal.

Medicul, pus sub acuzare după patru ani 

Numai că medicul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, acum, după patru ani. Între timp, a operat în continuare şi a pierdut şi alţi pacienţi. Ioana Cernacovschi a ajuns la renumitul chirurg pentru o puncţie în septembrie 2020. Auzise numai lucruri bune despre el, aşa că a preferat, în toiul pandemiei, să îşi facă banala analiză la Craiova, deşi era de loc din Târgu Jiu.

Declarații șocante făcute de rudele victimelor

,,Mi-a zis că "Domnul Cernacovschi, îmi pare rău, mama dumneavoastră a reacţionat. Nu ştiu cum a reacţionat diferit faţă de alţi pacienţi la o biopsie", nu ştiu cum, nu ştiu ce. Trebuie făcută această biopsie supravegheată video, eu aşa ştiu. "Da, dar nu ne-a mers aparatul, sau nu ştiu, ceva de genul, nu ne-a mers aparatul ăla video. Credeţi-mă că am făcut-o cu mare precizie, că am făcut nu ştiu câte mii de puncţii", a declarat Comin, fiul unei victime, pentru Observatornews.ro.

Rudele susţin că femeia a fost dusă în reanimare la secţia covid.

De teamă că nu va afla niciodată adevărul, fiul victimei s-a dus direct la poliţie. ,,Am cerut să se facă autopsie la IML asistată foto sau video, cum puteau dânşii să facă şi-acolo s-a demonstrat că ea a fost înţepată altundeva. Nicidecum în tumoare", a spus acesta pentru Observatornews.ro.

Şi nu sunt singurele cazuri.

Mai multe