Cine urcă pe scena de la UNTOLD vara aceasta. Martin Garrix, DJ-ul nr. 1 al lumii, se numără printre artiștii prezenți la eveniment

24 martie 2023 11:21   Național

UNTOLD 2023. Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, Alesso și Salvatore Ganacci, practic cei mai buni DJ ai lumii urcă pe scena Cluj-Arena, în cadrul Festivalului UNTOLD. Și alți artiști vor fi anunțați în curând de către organizatorii acestui eveniment.

Cel de-al optulea capitol al legendei UNTOLD va fi unul memorabil, mai ales că acest festival este unicul din Europa care are aceste nume sonore în același line-up.

Martin Garrix, DJ-ul care ocupă locul 1 în Top 100 DJ Mag

Revine pe scena principală de la UNTOLD chiar Martin Garrix, DJ-ul care ocupă locul 1 în TOP 100 DJ Mag. Single-ul „Animals”, lansat în 2013, este unul dintre cele mai răsunătoare succese din muzica electronică, a depășit 361 de milioane de ascultări pe Spotify și 1.6 miliarde de vizualizări pe YouTube, și acesta l-a și făcut cunoscut în toată lumea pe Martin Garrix

Garrix, colaborări de succes cu Ed Sheeran, Dua Lipa și Usher

Garrix a colaborat cu nume mari din lumea muzicii mondiale, printre aceștia se regăsesc Ed Sheeran, Dua Lipa, Usher sau U2. Mai mult decât atât, DJ-ul s-a aflat de patru ori în vârful  Top 100 DJ Mag, asta făcându-l al doilea olandez din istoria muzicii electronice care se poate bucura de această performanță, după Armin van Buuren votat de cinci ori No 1 DJ. 

Tot el a reușit să obțină un record pe platforma Spotify, single-urile ,,In The Name Of Love” (feat. Bebe Rexha) și ,,Scared To Be Lonely” (feat. Dua Lipa) au depășit 1 miliard de stream-uri. 

David Guetta, cel mai relevant artist al lumii

 Doi ani la rând a fost votat DJ-ul numărul 1 al lumii. Iar acum este considerat cel mai relevant artist al lumii. În clasamentul celor mai buni 101 producători de anul trecut, clasament realizat de 1001tracklists, ocupă locul 1. Este vorba despre francezul David Guetta. Nici el nu o să lipsească vara aceasta de pe scena UNTOLD.

Printre premiile lui Guetta, două trofee Grammy

Nici nu avea cum să nu fie prezent. Palmaresul său arată foarte clar de ce este unul dintre artișii care nu are cum să nu fie chemat la un festival muzical de anvergură. Practic, Guetta a câstigat aproape tot ce s-a putut. Doi ani la rând în Top 100 DJ Mag la discuri de platină pentru vânzări record ale single-urilor lansate, recunoașterea și respectul comunității industriei electronice. Și nu putem să nu amintim nominalizările la premiile Grammy și două trofee, un fanbase uriaș în orice colț din lume și două trofee Guinness World Records. În plus, la începutul lui 2023, a primit și trofeul ,,Producătorul Anului” la Brit Awards.

A reușit să strângă din donații 2.5 milioane de dolari

Mai trebuie menționat și faptul că Guetta a reușit să strângă din donații 2,5 milioane de dolari prin intermediul evenimentelor din seria United at Home. Anul trecut, faimosul DJ, a intrat într-o companie selectă alături de de Ed Sheeran, The Weeknd, Justin Bieber sau Harry Styles. Este ceva rar pentru un DJ și un producător de muzică electronică, fiind al patrulea cel mai ascultat artist pe platforma de streaming Spotify.

,,I’m Good (Blue)”, al șaptelea single cu care a ajuns pe locul 1 în UK

A fost de nenumărate ori cu melodiile pe care le mixează pe locul 1 în topuri. De exemplu, ,,I’m Good (Blue)” cu Bebe Rexha a fost al șaptelea single cu care a ajuns pe locul 1 în UK. Și asta nu e tot. Are și o piesa cu care a stabilit un record de ascultări și pe Spotify, peste 1 miliard; Singles Chart. Mai putem spune multe lucruri despre francez. Cum ar fi că, Guetta are peste 10 miliarde de stream-uri pentru producțiile sale, un alt record pentru un producător, și peste 68 de milioane single-uri vândute în întreaga lume.

Salvatore Ganacci, un artist neconvențional

La UNTOLD 2023 vine și Salvatore Ganacci, un artist neconvențional. Acesta a avut colaborări spectaculoase cu Sanjin și Jillionaire de la Major Lazer. În plus, clip-ul oficial pentru “Money in my mattress”, o producție lansată împreună cu Trinidad James a fost considerată de MTV ca fiind “cel mai ciudat lucru la care să te uiți toată ziua”. Tocmai prin aceste lucruri diferite de tot ceea ce prezintă publicului alți artiți, suedezul a reușit să intre în sufletele oamenilor. Iar aparițiile live ale artistului au devenit virale pe platformele de social media.

KSHMR, un personaj unic în muzica electronică

Vara aceasta, la UNTOLD, organizatorii festivalului au pregătit multe surprize, una dintre acestea fiind apariția pe care o să o aibă KSHMR pe scenă. El este considerat un personaj unic în muzica electronică, este compozitor, producător și DJ, iar originile indiene l-au ajutat să-și definească orientarea muzicală.

Acum opt ani  a debutat în Top 100 DJ Mag pe locul 23, cea mai puternică nouă intrare din acel an. În timp ce acum patru ani, a avut un record de vizualizări pentru o producție electronică pe YouTube, clipul oficial pentru „Bombay Dreams” a trecut de 35 de milioane de vizualizări.

ALESSO, nume relevant în cultura muzicii electronice

 A reușit să devină un nume relevant în cultura muzicii electronice datorită unei combinații de stiluri: progressive house și pop. Primul său succes a fost  ,,Calling (Lose My Mind)", piesă la care a colaborat cu  Sebastian Ingrosso și cu Ryan Tedder, solistul trupei OneRepublic. A urmat ,,Under Control", cu duo-ul britanic Hurts și Calvin Harris, cu care a reușit să ajungă pe primul loc în clasamentul oficial al Marii Britanii, UK Singles Chart. Este vorba despre DJ-ul și producătorul suedez ALESSO și el unul dintre artiștii care vor urca pe scenă la UNTOLD 2023. Alesso a fost invitat să deschidă concertele Madonnei din cadrul MDNA Tour și a lucrat în ultimii ani cu cele mai cunoscute nume din cultura mainstream.

Armin Van Buurn, pentru o experiență totală la UNTOLD

Nu se poate ca de la UNTOLD 2023 să lipsească Armin Van Buurn. El este unul dintre cei mai iubiți DJ, care a fost aici de la prima ediție de acum opt ani (2015).

Printre cei care o să cânte la UNTOLD se numără și nume care nu au mai fost niciodată la noi în țară. În acest sens, prima trupă live confirmată de organizatori este IMAGINE DRAGONS, o premieră pentru România. Band-ul din Statele Unite, recompensată cu un Premiu Grammy, zece Billboard Music Awards, cinci trofee Teen Choice Awards, a inclus festivalul UNTOLD în turneul mondial din 2023.

Cât costă un abonament la festival

Costul abonamentelor pentru cele 4 zile și 4 nopți de festival pornesc de la 139 euro și sunt disponibile pe untold.com.

Mai multe