Copiii milionarului Adrian Marțian fac dezvăluiri! „Am fost plimbați dintr-un loc în altul (...) pe lângă mare!"

17 octombrie 2024 12:50   Național
Ultima actualizare:

Cei trei copii ai milionarului hunedorean Adrian Marţian, care au fost daţi dispăruţi încă de luni, au fost găsiţi miercuri noapte. Aceștia au povestit că au fost plimbați dintr-un loc în altul și că au trecut pe lângă o mare. Copiii spun că cei în compania cărora au fost vorbeau o limbă străină și erau foarte agitaţi, scrie adevărul.ro. Joi dimineață, afaceristul a dat publicității un filmuleț în care apare alături de copii. 

Ce a scos la iveală ancheta poliției 

Ancheta poliției a scos la iveală că Marțian a cerut ajutorul autorităților pentru a găsi copiii, dar informațiile recente sugerează că aceștia se află în compania tatălui, care îi ține ascunși. Un videoclip publicat de acesta arată copiii mărturisindu-și anxietatea și dorința de a rămâne cu el, dar specialiștii continuă să investigheze condițiile în care se află.

Deși Marțian a fost cel care a alertat despre dispariția copiilor, el se confruntă cu probleme legale. Tribunalul Mureș a emis un ordin de protecție împotriva sa, interzicându-i accesul la copii timp de patru luni. Acesta a fost obligat să separe copiii de locuința în care trăiau, iar Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului a demarat controale pentru a verifica bunăstarea lor.

Ce a decis instanța 

Recent, instanța a admis o ordonanță președințială pentru a lua copiii din grija lui Marțian și a-i plasa într-un centru de plasament în regim de urgență. Aceasta decizie s-a bazat pe constatarea că tatăl nu era capabil să le asigure o îngrijire corespunzătoare, având în vedere circumstanțele legale desfășurate. Între timp, tatăl și mama copiilor continuă să se dispute asupra custodiei minorilor în instanță.

„Atâta știm că am ajuns la o mare"

Milionarul din Hunedoara Adrian Marțian vrea să îi ducă pe cei 3 copii în Rusia, potrivit surselor Antena 3 CNN. Acesta i-ar fi găsit pe micuți, miercuri noaptea, în apropiere de Dunăre, iar acum s-ar afla deja în Serbia.

Joi dimineață, afaceristul a dat publicității un filmuleț în care apare alături de copii. În clip, aceștia povestesc că „am fost plimbați dintr-un loc în altul” și „atâta știm că am ajuns la o mare. Oamenii s-au comportat frumos. Erau disperați, tot vorbeau altă limbă. Noi n-am dormit deloc că te-am așteptat pe tine. Am crezut că nu o să te mai vedem niciodată”, afirmă unul dintre copii.

Ce a anunțat poliția 

„În cursul nopții trecute, polițiștii au reintrat în contact cu tatăl copiilor, cel care a și semnalat dispariția celor trei (la data de 14 octombrie a.c.,) și au fost obținute informații cu privire la faptul că cei trei copii s-ar afla alături de acesta. În acest caz, continuam cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a locației în care cei trei se afla alături de tatăl lor și a luării măsurilor care se impun”, a informat, joi, Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Mai multe