Cristi Dănileț rămâne exclus din magistratură. Derapajele care au dus la sancționarea judecătorului

7 martie 2022 17:24   Național
Ultima actualizare:

Cristian Dănileț a primit luni o veste proastă. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins cererea prin care solicita suspendarea deciziei luate de către Consiliul Superior al Magistraturii în data de 14 decembrie 2021. Atunci fusese decis ca judecătorul să fie exclus din magistratură. 

Motivul pentru care Consiliul Superior al Magistraturii decisese ca judecătorul să fie suspendat a fost reprezentat de conținutul postărilor pe care acesta le distribuia pe pagina personală de Tik-Tok. Decizia a fost luată, la acel moment, cu majoritate de voturi. Cristian Dănileț distribuia clipuri video în care executa mișcări de karate sau tundea gardul viu din curtea casei sale.

Consiliul Superior al Magistraturii a considerat că videoclipurile distribuite de judecătorul clujean nu au făcut altceva decât să pună într-o lumină nefavorabilă profesia pe care Cristian Dănileț o avea. 

Imediat după ce Consiliul Superior al Magistraturii a decis înlăturarea sa, Cristian Dănileț a avut o reacție publică prin care a încercat să explice faptul că sancțiunea pe care a primit-o nu a fost una justificată și meritată. 

„S-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară", declara Cristian Dănileț, la scurt timp după ce a aflat decizia Consiliului Superior al Magistraturii. 

Cristian Dănileț rămâne exclus din magistratură

Luni, 7 martie, instanța a decis respingerea solicitării magistratului pe motiv că este îndeplinită doar una din cele două condiţii prevăzute de legislaţie pentru ca un act administrativ să poată fi suspendat, respectiv paguba iminentă şi cazul bine justificat, relatează Adevărul.

Curtea a constatat că ”argumentele aduse de reclamant nu au fost în măsură să justifice aparenţa de nelegalitate a actului administrativ atacat astfel că cerinţa cazului bine justificat nu este îndeplinită în cauză”.

    Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram.  

Mai multe