Vești proaste pentru Marian Vanghelie! Fostul primar rămâne cercetat în stare de libertate

Ultima actualizare:

Marian Vanghelie va fi în continuare cercetat în stare de libertate pentru trafic de influență și instigare la abuz în serviciu, potrivit unei decizii a Curții de Apel care a respins contestația DNA.

Vești proaste pentru Marian Vanghelie! Fostul primar rămâne cercetat în stare de libertate
Vești proaste pentru Marian Vanghelie! Fostul primar rămâne cercetat în stare de libertate

Marian Vanghelie rămâne sub control judiciar și va fi cercetat în continuare în stare de libertate pentru trafic de influență și instigare la abuz în serviciu, potrivit unei hotărâri a Curții de Apel București care a respins contestația DNA.

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, este acuzat de trafic de influență și instigare la abuz în serviciu, în legătură cu achiziţii de produse la preţuri supraevaluate.

Pentru faptele din dosar, procurorii au solicitat măsuri dure, mai exact arestararea a 13 inculpați, printre care fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, fratele său, Paul, fostul director general al SC Economat Sector 5 SRL, Marian Leonard Petre, fostul director de achiziţii în cadrul Economat, Floricica Carmen Rămulescu, precum și Marian Lupaşcu, fost director general la SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA, Loredana Ionela Zidărescu, fosta şefă a Direcţiei Investiţii şi Achiziţii Publice la societatea menţionată, precum şi alți şapte administratori de societăţi comerciale.

Tribunalul București a decis la data de 15 ianuarie arestarea preventivă a altor șase inculpați, oameni de afaceri. Printre aceștia s-au aflat și Marian Vanghelie şi fratele său, Paul Vanghelie, care au fost plasați sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Marian Vanghelie, în vârful ierarhiei grupului infracțional

În ciuda acuzațiilor extrem de grave aduse lui Marian Vanghelie, DNA a depus contestație împotriva măsurilor luate de procurori, însă solicitarea a fost respinsă, notează DIGI24.ro

Marian Vanghelie și Marian Leonard Petre au pus la cale un grup infracțional ce a avut dret scop obținerea de foloase materiale prin prejudicierea bugetului SC Economat Sector 5 SRL, unde Consiliul Local Sector 5 era acționar majoritar.

Potrivit procurorilor întreaga operațiune ar fi plănuită și controlată de Marian Vanghelie, iar mâna sa dreaptă ar fi Petre Marian Leonard, directorul general al Economat Sector 5, precum şi unul dintre principalii suspecți în dosar. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Adidasi pentru alergat  jpg
Bancnote lei bani FOTO Shutterstock jpg
DEALUL PUSTIOSUL jpg
image png
Cauți un frigider cu congelator sau un frigider mic Află ce dimensiune a frigiderului ai nevoie jpg
wind turbines 2991696 1280 jpg
Otet de mere_shutterstock 1427699669 jpg
image
actualitate.net