Robert Negoiță, cercetat penal de DNA. La ce valoare se ridică prejudiciul

Direcția Națională Anticorupție l-a pus sub învinuire pe Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei, deoarece acesta era suspectat pentru abuz în serviciu și instigare la această infracțiune. De asemenea, alături de acesta, și alte persoane din aparatul de conducere al Primăriei Sectorului 3 sunt cercetate de către DNA.

primarul robert negoita jpeg

Fapta penală are în vedere prelungirea în mod ilegal a contractului de salubritate pentru Sectorul 3, prejudiciul fiind de 578.446.818 de lei.

„Faptele reţinute ar fi constatate în contextul în care, în perioada anilor 2000-2018, în Sectorul 3 din municipiul Bucureşti, s-au încheiat 54 acte adiţionale la un contract de salubrizare cu S.C. ROSAL GRUP S.A., prin care, fie s-a prelungit contractul, fie s-a mărit valoarea acestuia. La nivelul Sectorului 3 nu s-ar fi respectat prevederile noii legislaţii aplicabile actelor adiţionale începând cu anul 2001 şi până la finalizarea derulării contractului (...)

Cu alte cuvinte, în contextul menţionat, în loc să fie organizate licitaţii publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 a fost prelungit succesiv cu S.C. ROSAL GRUP S.A. (operator nelicenţiat din anul 2013 pentru Sectorul 3), prin acte adiţionale care au determinat inclusiv creşterea tarifelor de salubrizare", transmite DNA.

Angajații Primăriei Sectorului 3, cercetați penal

Alături de edil, se află sub cercetare penală și Octavian Ghețu, Gheorghe Alexandru Manciu, Irina Gina Soroceanu, Florentina Pencea, Marius Mihăiță, Elena Petrescu și Mirela Chetreanu.

Robert Negoiță este cercetat penal pentru două infracțiuni ce au în vedere abuzul în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave, dar și o faptă de instigiare. 

Octavian Ghețu este director executiv la Direcția Economică a Primăriei Sectorului 3, iar acesta este anchetat pentru complicitate la abuz în serviciu și instigare la abuz și fals intelectual. 

Gheorghe-Alexandru Manciu este director al Direcției de Utilități Publice al Primăriei Sectorului 3 și este cercetat pentru două fapte ce au în vedere complicitatea la abuz în serviciu cu obținerea de folosease necuvenite.

Irina-Gina Soroceanu este director executiv la Direcția Investiții și Achiziții - Primăria Sector 3 și este acuzată de două fapte ce au în vedere complicitatea la abuz în serviciu. Alături de aceasta, și Florentina Pencea, director executiv, la data faptelor, la Direcția Juridică a Primăriei Sectorului 3 este acuzată de două fapte de complicitate la abuz/

Marius Mihăiță este, la data faptelor, secretar în cadrul Primăriei Sectorului 3 și este acuzat de abuz în serviciu.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net