Cum să devii proprietarul unei case fără corvoada creditului sau a șantierului. Soluția o au doi români
Doi români îndeplinesc dorințe în 30 de zile. Pentru cei care își doresc o casă a lor, dar nu au bani, se tem de credit și de corvoada construirii unei locuințe clasice, doi români au găsit soluția. Vin din lumi diferite, dar lucrează împreună la un proiect unic în România. Acela de a oferi o casă nouă într-o lună.
Cum să ai casa ta în 30 de zile
Horia Bălan este un specialist în imobiliare, iar Dragoş Buliga este regizor. Împreună au deschis un business ce prinde tot mai mult și în România.
Proiectul este botezat Dwellii și constă în construirea unor case modulare cu foarte multe avantaje.
Pot fi montate pe orice teren și au principii solide de sustenabilitate, explică într-un interviu Horia Bălan, un expert în imobiliare cu o experiență de 15 ani.
Casele modulare sunt o alternativă la stresul șantierului, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cei care vor să dezvolte o zonă de ospitalitate, proiectele hoteliere cu căsuțe mici la munte sau la mare.
Cel mai mare avantaj al acestor case este că se lucrează integral într-o fabrică și sunt gata în 30 de zile, iar montarea durează între 1 și 5 zile. Mai mult, aceste case vin cu o garanție de 10 ani.
Totul despre casele Dwelli
Case modulare din proiectul Dwelli sunt case de mici dimensiuni care pot fi asamblate rapid, create de o echipă ce îmbină cunoștințe de arhitectură și design interior, detaliază Horia Bălan într-un interviu pentru start-up.ro.
Modulele caselor sunt de 4 tipuri, cu dimensiuni de la 52 la 70 de metri pătrați.
Toate acestea pot fi folosite fie ca locuințe de vacanță, de weekend sau pentru dezvoltarea unui business de ospitalitate.
„Ideea de bază a caselor e că sunt realizate cu finisaje de calitate și că după ce au fost comandate ele pot fi montate pe un teren care are deja utilități în doar 5 zile”, explică expertul.
Tot procesul de producţie se desfăşoară într-o fabrică din Braşov, iar casele sunt gândite pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic, cu materiale care au impact şi asupra costurilor de întreţinere.
Pentru 2025, inițiatorii proiectului au ca țintă dublarea cifrei de afaceri, iar 30-40% din producție să fie dedicată comenzilor internaționale.