Cum a fost transformată o căsuță din chirpici, renovată cu aceleași materiale folosite la construcție

Ultima actualizare:

Dorință, inspirație și talent. Toate acestea au dus la un rezultat fabulos al unei renovări, despre care unii au spus că este inutilă. Totul a început cu dorința a doi tineri care au fost atrași de o casă din chirpici tradițională, foarte veche, din Jurilovca, județul Tulcea. Scopul a fost acela de a avea unde să petreacă o vacanță în aer liber departe de oraș. Iată de a ieșit.

Au readus la viață o casă uitată de lume

Foto cu caracter ilustrativ.
Foto cu caracter ilustrativ.

Adriana și Bogdan sunt  doi tineri pasionați de arhitectură. În călătoriile lor au dat peste o casă din chirpici, într-o stare avansată de degradare.

Cei doi și-au propus să readucă la viață căsuța tradițională de nici 60 metri pătrați, scrie Love Deco.

Cu totul ieșit din comun este faptul că pasionații de arhitectură autohtonă au ales să renoveze căsuța cu aceleași materiale folosite la construcția ei.

Nu a fost deloc ușor. Pereții făcuți dintr-o paiantă cu structură fragilă și sfărâmicioasă au ridicat probleme seriose.

Dar Adriana și Bogdan nu s-au dat bătuți la primul obstacol întâlnit în cale și au apelat la meșterii cu experiență familiarizați cu materialele folosite, în trecut, în construcții.

image

Altă provocare: aducerea băii din fundul curții în casă

Casa are o suprafață de 54 metri pătrați și este compartimentată tip vagon.

Acum este compusă dintr-o cameră de zi, o bucătărie, o baie și un dormitor, dar marea provocarea a fost aducerea grupului sanitar în casă pentru că în vremurile trecute locul ei era doar în fundul curții.

A fost nevoie de ingeniozitate pentru a găsi locul potrivit pentru baie în așa fel încât să nu fie afectată structura originală.

Cu ajutorul unui designer, locul ales a fost pentru baie a fost pe holul care leagă dormitorul de restul casei. Problemă rezolvată, iar structura originală nu a fost afectată.

Meșterii locali au avut un cuvânt de spus

Adriana și Bogdan sunt părinții a două fetițe, scrie sursa citată. Din capul locului locului cei doi și-au dorit să transforme căsuța într-un loc cald, primitor și luminos.

image

„Adriana, beneficiara casei, este pasionată de arhitectura caselor vechi. Și-a dorit ca această căsuță să fie adusă în contemporaneitate, păstrându-i totodată personalitatea și farmecul autentic. Decorul a fost inspirat de soba din living și ceramica decorativă, pe care le-am vizualizat acolo încă de la început. Sunt detalii care m-au ajutat să conturez acea atmosferă intimă a casei. Am creat un design care combină stilul mediteranean cu inserții provensale, punând  accent pe lumina naturală și pe o ambianță caldă, solară”, a povestit pentru Love Deco, Teodora Constantinescu.

image

Pentru a respecta cât mai mult autenticitatea casei, proprietarii au luat legătura cu un meșter local care i-a ajutat să refacă frontoanele decorative. Aceste elemente arhitecturale, specifice stilului lipovenesc, nu au doar rol estetic, ci și simbolic. Ele exprimă protecție divină și armonie în cadrul comunității.

Renovările au durat aproximativ opt luni și au presupus un buget de 40.000 euro. Din vechea căsuță nu s-a putut salva foarte mult, în afara tâmplăriei din interior care a putut fi recondiționată și vopsită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
trandafiri, freepik jpg
vladimir putin gettyimages jpg
neil cox j antic nud biciclisti profimedia (3) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net