Cele mai frumoase case tradiționale din România scoase la vânzare. Cât costă și unde sunt

Mai multe proprietăți deosebite au fost scose la vânzare. Sunt case tradiționale care au fost renovate și aduse în modernitate sau case ridicate de la zero și construite după vechea arhitectură. Cine achiziționează o asemenea casă nu trebiie decât să se mute pentru că totul, în cele mai mici detalii este pus la punct. 

Casele arată ca rupte din povești 

Cele mai frumoase case tradiționale scoase la vânzare
Cele mai frumoase case tradiționale scoase la vânzare

„Împreună cu cele 1,8 hectare de pământ și priveliștea minunată spre valea Crișului, casa a fost construită din lemn și materiale naturale cu scopul deconectării de la stresul cotidian”, potrivit descrierii de pe website-ul Sotheby’s România, acolo unde locuința este scoasă la vânzare.

image
image

Prețul pentru superba casă renovată, care se află la 90 de km de Cluj-Napoca și la 60 de km de Oradea, este de 200.000 de euro.

image

O altă casă tradițională, veche de 150 de ani și care a fost recondiționată, este la vânzare la un preț de 175.000 de euro. Locuința cu trei camere se află în comuna Botiza, județul Maramureș, la 150 de km de Cluj-Napoca și la 38 de km de Sighetu Marmației.

image

„Aflată în mijlocul unei livezi mari, casa are în partea din față un pridvor tradițional tipic pentru Maramureș, cu sculpturi frumoase și bănci de șezut. De aici se poate admira o priveliște minunată asupra Munților Rodnei și Țibleș, altitudinea fiind de 750 de metri”, potrivit descrierii casei.

Casa veche de 100 de ani 

Situată în comuna „Salicea, la doar 15 minute distanță de orașul Cluj-Napoca, această proprietate aduce un tribut vieţii transilvănene din vremurile de odinioară. Acoperișul din stuf, grinzile de lemn cu o vechime de peste o sută de ani”, este descrierea acestei case construită în 2015. Proprietarii o vând la prețul de 400.000 de euro.

image
image

69.000 de euro este prețul pentru o casă veche de 130 de ani din Bixad, județul Covasna, la 5 km de Băile Tușnad și la 31 de km față de Sfântu Gheorghe. Casa este îmbrăcată de vie, are un beci generos și o fundație de până la un metru. Această casă are nevoie de lucrări de renovare pentru a fi adusă în modernitate.

„Piesa de rezistență este veranda îngustă, a cărei lucrătură în lemn necesită recondiționare; este năpădită strategic de viță de vie și oferă răcoare și o lumină ireală strecurată prin frunzișul des”, potrivit descrierii în anunțul de vânzare.

image

Sursa: Sotheby’s România

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net