O altă mare vedetă se alătură Kamalei Harris și îl acuză pe Trump că face campanie pentru „a fi un tiran american”

27 octombrie 2024 6:07   Național
Ultima actualizare:

Legenda rock americană Bruce Springsteen a cântat în deschiderea unui miting al Kamalei Harris şi între melodii, artistul l-a atacat dur pe Donald Trump care face campanie pentru a fi un „tiran”. Bruce Springsteen este una dintre numeroasele celebrităţi mobilizate de democraţi. Alegerile vor avea loc în mai puțin de două săptămâni, iar la acest moment sondajele arată foarte strâns.

Bruce Springsteen: Donald Trump nu înțelege această țară

Starul rock, care este autorul unuia dingtre cele mai mari hituri, „Born in the USA”, despre visul american, a spus că Trump nu înțelege America.

Donald Trump „nu înţelege această ţară, istoria sa şi ce înseamnă să fii cu adevărat american”, a declarat Bruce Springsteen

„Donald Trump face campanie pentru a fi un tiran american”, a declarat el pe scena din Clarkston, Georgia, înainte ca Barack Obama şi Kamala Harris să ia cuvântul.

În timp ce despre Kamala Harris a spus;

„Ea face campanie pentru a fi al 47-lea preşedinte al Statelor Unite”.

Vreau un preşedinte care respectă Constituţia, care nu ameninţă marea noastră democraţie, ci vrea să o protejeze, care crede în statul de drept şi în tranziţia paşnică a puterii, care va lupta pentru dreptul femeilor de a alege şi care vrea să creeze o economie pentru clasa de mijloc de care să beneficieze toată lumea”, a mai spus el pe scenă.

„În aceste alegeri, există un singur candidat care crede în aceste principii: Kamala Harris”, a spus el mulţimii.

Bruce Springsteen l-a susținut și pe Barack Obama

Bruce Springsteen a cântat melodiile sale „The Promised Land”, „Land of Hope and Dreams” şi „Dancing in the Dark” în Clarkston.

Starul l-a susținut și pe Barack Obama în 2008 şi 2012 și a cântat pentru el în fața unui public extrem de numeros.

Donald Trump, o campanie cu jigniri

În acelaşi timp, Donald Trump îşi încheia un discurs în Arizona, un alt stat care va fi decisiv în aceste alegeri urmărite de întreaga lume.

 „Noi suntem o groapă de gunoi. Suntem ca groapa de gunoi a lumii”, a declarat republicanul în vârstă de 78 de ani, care şi-a înăsprit constant retorica privind migraţia, reuniune după reuniune.

„Ne vom curăţa ţara şi îi vom da afară pe infractori”, a adăugat el mai târziu în acea seară, la un miting în Las Vegas, în Nevada, statul vecin cu Arizona.

El şi-a reluat apoi insultele la adresa vicepreşedintei - „este extrem de incompetentă. Kamala, eşti concediată. Pleacă de aici”.

Retorica sa despre America este aceea că este o ţară „ocupată” de migranţi și spune 5 noiembrie va fi „ziua eliberării”.

Mai multe