Descoperire șoc a polițiștilor rutieri. Bărbat de 73 de ani din Argeș, prins conducând fără permis

17 iulie 2024 17:24   Național

Vin vești din ce în ce mai șocante de pe șosele. Un pensionar în vârstă de 73 de ani din Argeș a fost prins la volan fără să aibă permis. El avea carnetul de conducere suspendat. Polițiștii rutieri care l-au oprit în trafic au descoperit că a încălcat și alte legi. Acum bătrânul inconștient este cercetat penal și riscă o pedeapsă cu închisoarea.  

Cum a fost descoperit fără permis pensionarul 

Pensionarul a fost tras pe dreapta pe 14 iulie, la orele 08.00, de polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție Pitești. Bărbatul, identificat drept Mihai T., de 73 de ani, din Ștefănești conducea o Dacia Logan. Potrivit curier.ro, oamenii legii și-au dat seama că cel de la volan, figurează cu dreptul de a conduce suspendat în bazele de date ale Poliției Român. 

De ce circula fără permis pensionarul 

Nea Mihai a comis doar în ultimele cinci luni mai multe contravenții la regimul rutier. Astfel, pensionarul nu avea permis de pe data de 16 martie, zi în care a fost prins de polițiști în timp ce conducea aceeași mașină căreia îi aplicase plăcuțe de înmatriculare false.  

Tot el, a mai fost prins pe data de 10 martie, în timp ce conducea aceeași mașină fără a deține poliță RCA. La prima faptă polițiștii rutieri i-au ridicat numerele de înmatriculare, conducătorul auto având posibilitatea să le ridice după ce ar fi încheiat asigurarea obligatorie. Cum nu a făcut-o și a comis o nouă abatere, a rămas fără permis de circulație 

Ce se întâmplă cu pensionarul? 

Pe numele pensionarului Mihai T este acum un dosar penal pentru conducere fără permis, punerea în circulație a unui autovehiul cu numere false și punerea în circulație a unui vehicul cale căreia plăcuțe de înmatriuclare au fost retrase.  Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea  de la 1 la 5 ani. 

Mai multe