Doctorul Ciomu a murit. Medicul a secţionat organul genital al unui pacient, în timpul operaţiei

18 aprilie 2022 15:09   Național
Ultima actualizare:

Medicul Naum Ciomu, ajuns în atenția media în urma unui scandal de amploare, după ce a secționat din greșeală organul genital masculin al unui pacient în timpul operației, a murit. Doctorul s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.

Doctorul Ciomu Naum Niculae a încetat din viață, anunțul cu privire la decesul acestuia fiind făcut luni, 18 aprilie, de clinica în cadrul căreia acesta activa.

Doctorul Naum Ciomu s-a stins din viață

Începem săptămâna cu o veste tristă. Domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiență și o memorie monumentală, un coleg minunat pe care nu-l vom uita. A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg și mentor.”, au scris reprezentanţii clinicii, pe una dintre rețelele de socializare.

După întreg scandalul din 2004, care i-a știrbit din credibilitatea profesională, se pare că medicul urolog a încercat să își spele greșeala din trecut. Acesta activa în continuare ca medic, iar în cadrul clinicii respective oferea consultații.

Citește și: Chirurgul Naum Ciomu, din nou în instanţă

Scandalul medical în care a fost implicat doctorul Ciomu

Amintim că doctorul Ciomu a intrat în atenția media după ce a secţionat, în urma unei erori, penisul unui bărbat în vârstă de 34 de ani, în timpul unei operaţii de extirpare a unui testicul malformat.

Deși operația era una cu grad mediu de dificultate, și nu prezenta prea multe riscuri, pacientul s-a trezit din anestezie cu organul genital mutilat. Doctorul Naum Ciomu i-a secţionat atunci penisul pacientului Ion Jiga în trei bucăţi. Bărbatul și-a pierdut astfel și funcția urinară, pe lângă cea sexuală, fiindu-i montată o sondă la vremea respectivă.

Bineînțeles, informațiile au ajuns și în presă, iar de acolo medicul a devenit cunoscut în toată țara. Abia în anul 2015, victima doctorului Ciomu a ajuns din nou pe masa de operaţie, pentru a-i putea fi reconstruit organul genital. De intervenție s-a ocupat atunci medicul Ioan Lascăr.

Bărbatul a primit și o despăgubire în valoare de 500.000 de euro, o parte din bani fiind ivestiți în tratamentele medicale necesare, în urma mutilării. Nu se știe exact nici până la ora actuală cum a putut avea loc o astfel de eroare medicală.

În 2007 i s-a interzis să practice medicina, însă în 2009 decizia a fost anulată

După ce a fost condamnat în 2007 pentru malpraxis, fiindu-i atunci interzis să mai practice medicina, în cele din urmă Tribunalul București a decis anularea deciziei CMB (Colegiul Medicilor din București), doi ani mai târziu, în 2009.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Mai multe