Doi bărbați au recurs la gesturi de neimaginat, în Capitală. Unul s-a urcat pe tren, în timp ce altul a pulverizat substanțe dintr-un extinctor

9 august 2024 6:10   Național

Doi bărbați au șocat o țară întreagă, după ce joi seara, pe 8 august au recurs la gesturi de neimaginat. Unul dintre aceștia a folosit extinctorul în tren, la Piața Romană, iar celălalt a urcat cu o scară pe tren, la Piața Victoriei. Astfel, garniturile de metrou au fost oprite pe Magistrala M2.

„Ambele persoane au fost reținute”

Totul s-a petrecut în Capitală, iar individul care a reușit să urce pe tren s-a opus în momentul în care un organ al legii a urcat după el, încercând să îl dea jos. Imaginile surprinse de martori au uimit o țară întreagă, deoarece bărbatul și Polițistul au fost imortalizați în timp ce se îmbrânceau. În cele din urmă, agentul l-a împins pe scandalagiu în brațele colegilor săi, care se aflau pe peron.

Celălalt individ ar fi pulverizat substanțe dintr-un extinctor, în timp ce se afla într-un tren din stația Piața Romană, motiv pentru care călătorii au fost nevoiți să își continuie traseul cu un alt tren.

„Circulația trenurilor de metrou s-a desfășurat cu dificultate pe Magistrala 2, în intervalul 21:00-21:30, din cauza unor persoane care au tulburat liniștea publică. Unul dintre aceștia a urcat la Piața Victoriei pe un tren aflat în staționare pentru a împrăștia substanțe dintr-un extinctor.

Cealaltă persoană a pulverizat substanțe dintr-un extinctor într-un tren aflat în stația Piața Romană. Călătorii aflați în trenul din Piața Romană au fost debarcați în siguranța. Aceștia și-au continuat călătoria cu un tren garat la cealaltă linie.

Echipele Metrorex au avizat Poliția. Ambele persoane au fost reținute, urmând a fi luate măsuri conform legii. Circulația trenurilor de metrou a fost reluată în condiții normale”, a transmis Metrorex joi seara, potrivit Antena3.ro.

„A fost dat jos de polițiști”

Polițiștii spun că bărbatul care s-a urcat pe tren are 39 de ani și nu a suferit vreo vătămare corporală, în momentul în care l-au dat jos cu forța.

„La data de 8 august 2024, în jurul orei 21.20, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție pentru Transportul Public au intervenit într-o situație în care un bărbat, în vârstă de 39 de ani s-a urcat cu o scară pe garnitura de metrou la magistrala M2 - stația Victoriei. A fost dat jos de polițiști, fără a suferi vreo vătămare, urmând a fi condus la o unitate medicală de specialitate”, a transmis Poliția, potrivit sursei citate. 

Mai multe