Doliu în România! A murit Costin Georgescu, fostul șef SRI

24 iunie 2023 7:53   Național
Ultima actualizare:

Fostul șef SRI s-a stins din viață vineri, 23 iunie 2023. Costin Georgescu (81 de ani) era internat într-o clinică din Eleveția din cauza problemelor grave de sănătate pe care le avea, unde și-a dat duhul. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Afecțiunile medicale pe care le avea l-au adus pe fostul șef SRI pe patul de spital. Fostul director al Serviciului Român de Informații s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, însă amintirea lui rămâne vie în rândul apropiaților.

Costin Georgescu s-a stins din viață din cauza unor probleme de sănătate

Costin Georgescu a fost numit în funcția de director al Serviciului Român de Informații în data de 26 mai 1997, printr-o Hotărâre a Parlamentului României, care a fost adoptată în ședința comună a celor două camere. Nu a rămas mult în această funcție, urmând ca trei ani mai târziu, în luna decembrie a anului 2000, Costin Georgescu să-și dea demisia după pierderea alegerilor de către Convenția Democrată Română (CDR).

Un an mai târziu, în luna ianuarie, fostul director SRI a fost acreditat cu calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Cipru, apoi fiind rechemat în țară, pe 24 august 2004.

Cine a fost fostul director al Serviciului Român de Informații, Costin Georgescu

Costin Georgescu s-a născut pe data de 22 februarie 1942 la Craiova. A fost absolvent al Facultății de Construcții Hidrotehnice din cadrul Institutului de Construcții București, în anul 1967.

În urma finalizării studiilor, Costin Georgescu și-a început activitatea profesională ca inginer, șef de șantier, șef grup de șantiere, director tehnic proiectare și director de trust de construcții.

În perioada anilor 1992-1996, fostul director al Serviciului Român de Informații a avut funcție de director de dezvoltare în cadrul unei societăți din care „România Liberă” făcea parte.

În perioada 1996 – 1997, Costin Georgescu a fost parlamentar și deputat. 

Mai multe