Ea este cea mai simpatică filipineză! A venit în România pentru a-și întemeia o familie, la Buzău

18 ianuarie 2023 19:27   Național
Ultima actualizare:

Tânăra asiatică strânge mii de aprecieri şi de mesaje de la cei care îi urmăresc postările, scrie adevarul.ro.

Ce familie frumoasă! Genalyn, Bogdan, Katyuşa şi Eddie sunt cei patru membri ai familiei Petre, din satul buzoian Haleş. Aceştia sunt protagonişti ai unor videoclipuri postate pe Facebook şi pe YouTube, filmuleţe care strâng mii de aprecieri şi de comentarii din întreaga lume.

Genalyn vine din îndepărtatul arhipelag Filipine, situat în Oceanul Pacific, şi este căsătorită de mai bine de cinci ani cu buzoianul Bogdan Petre, funcţionar la primăria comunei Tisău. Fascinată de locul pe care-l numeşte „acasă”, ea a decis să promoveze România prin descrierea numeroaselor experienţe trăite aici. Tânăra filmează şi face fotografii în timpul călătoriilor prin judeţul Buzău şi în zone pitoreşti ale ţării adop­tive.

De asemenea, asiatica surprinde momentele plăcute trăite în familie, alături de Bogdan, de socrii ei şi de cei doi copii, şi prezintă reţete româneşti, cărora le împrumută mici influenţe asiatice, difuzându-le pe reţelele sociale. Succesul postărilor ei este de-a dreptul impresionant. Tânăra a strâns alături, în ultimii ani, o comunitate de peste 16.000 de urmăritori.

Cei mai mulţi sunt cetăţeni din Filipine, dornici să urmărească evoluţia ei într-o cultură extrem de diferită, dar şi conaţionali stabiliţi în alte state ale lumii. “Trăiesc visul românesc”, obişnuieşte să spună doamna Genalyn Petre.

Ann: «Îmi doresc să mă întorc în România»

În cel mai recent clip postat de „The Petre Family”, părinţii Genalyn şi Bogdan surprind reacţia micuţei Katiuşa la primirea unui cadou lăsat de Moş Crăciun după vizita de la miezul nopţii. Este vorba despre un pătuţ, pe care fetiţa extrem de entuziasmată promite că îl va împărţi cu frăţiorul ei mai mic, Eddie.

Filipineza Genalyn şi buzoianul Bogdan Petre s-au cunoscut pe Facebook, în urmă cu mai bine de cinci ani. Timp de un an, relaţia lor a fost una virtuală, până când buzoianul a făcut rost de bani de avion şi a hotărât că e momentul să le-o prezinte părinţilor săi, care locuiesc în comuna Tisău. Nora se înţelege perfect cu părinţii lui Bogdan, care s-au declarat repede cuceriţi de asiatică.

Şi Louiela Ann Analista, o tânără filipineză care locuieşte în Emiratele Arabe Unite, vorbeşte la superlativ despre ţara noastră, scrie adevarul.ro. „Natura, cultura, oamenii, toate astea mi-au plăcut.

În Bucureşti o să vezi clădirea Parlamentului, care este cel mai mare sediu din lume. De asemenea, românii au o mulţime de castele vechi, istorice. Oraşele sunt adevărate metropole, dar dacă te duci la ţară, satele sunt foarte drăguţe. Şi oamenii de acolo sunt deosebiţi”, mărturiseşte Ann.

“Am stat două săptămâni şi mi-am făcut prieteni. Chiar îmi doresc să mă întorc din nou în România”, încheie filipineza.

Republica Filipine reprezintă o ţară insulară situată la 9.200 de kilometri de România, în Asia de Sud-Est, cu capitala la Manila.

Cu o suprafaţă de 300.400 de kilometri pătraţi, arhipelagul din Oceanul Pacific are o populaţie de nu mai puţin de 110 milioane de locuitori. Clima este tropicală, favorizând culturile de porumb, trestie de zahăr, banane, cafea, cacao, ananas, cocos şi tutun. Industria pescuitului şi turismul reprezintă ramuri economice importante. Se exploatează sare, cărbune, minereu de fier, aur, platină, mangan, crom, nichel şi cupru.

Republica Filipine se confruntă însă cu o rată mare de creştere demografică şi cu o sărăcie extinsă, preţuri ridicate la petrol şi cu inflaţie. Numeroase familii înstărite din România angajează bone filipineze, recunoscute pentru hărnicia, priceperea şi devotamentul lor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe