Ea e filipineza îndrăgostită de România! Ann, fascinată de peisajele țării noastre

De-a lungul timpului au fost dese cazurile în care străinii au vorbit mai frumos despre ţara noastră decât au făcut-o, uneori, chiar românii. Ultimul exemplu a fost descoperit de adevarul.ro şi vine din partea unei filipineze care s-a simţit atât de bine în România încât o laudă mai ceva ca un agent de turism.  

Ann a făcut foarte  multe fotografii  în România
Ann a făcut foarte multe fotografii în România

Louiela Ann Analista e o tânără filipineză care locuieşte în capitala Emiratelor Unite, Abu Dhabi, dar care şi-a făcut vacanţa de vară în România. A fost atât de încântată încât a povestit totul într-un video blog foarte cunoscut.

„Natura, cultura, oamenii, toate astea mi-au plăcut. Este o ţară diferită de altele. În Bucureşti, care e capitala, ai să vezi o mulţime de clădiri şi clădirea Parlamentului, care înţeleg că este cel mai mare sediu al unui parlament din lume. Dar ce au mai frumos sunt castelele. Au o mulţime de castele vechi, istorice”, şi-a început istorisirea Ann. 

În timpul excursiei prin ţara noastră a vizitat foarte multe zone, a urcat şi pe munte împreună cu un grup de români descoperit pe Internet, dar cel mai mult i-a plăcut în Maramureş. „Acolo, în Maramureş, au un tren vechi cu aburi, care nu e folosit pentru transport, ci doar pentru turişti, ca să vizitezi locurile frumoase din zonă. Merge pe Valea Vaserului, absolut superbă”, a rememorat tânăra, care a avut şi o experienţă inedită: a băut pentru prima dată în viaţă vişinată.

A hrănit porumbeii în Piaţa  Sfatului din Braşov
A hrănit porumbeii în Piaţa Sfatului din Braşov

 «Românii vor doar să fii în siguranţă»

Ann s-a arătat fascinată şi de bisericile vechi din lemn şi de Cimitirul Vesel de la Săpânţa. „În unele sate au biserici vechi din lemn, cu fresce la interior. Au şi un cimitir unic, cu cruci din lemn. De fapt, întreaga zonă e parcă făcută numai din lemn. Casa de oaspeţi în care m-am cazat era din lemn, porţile tradiţionale erau tot din lemn. Şi au cimitirul ăsta unde crucile sunt făcute din lemn şi sunt pictate. Se numeşte Cimitirul Vesel. Iar ce scrie pe cruci e un fel de istorie a vieţii celui decedat. Pe unele scrie într-un mod amuzant despre felul în care a murit”, a mai spus filipineza, conform adevarul.ro. 

Din Maramureş, ea a mers ulterior în Sinaia, unde a vizitat Castelul Peleş. „În Sinaia au Castelul Peleş. Este ceva de genul: «N-ai fost în România dacă n-ai vizitat Castelul Peleş». Nu trebuie să ratezi castelul asta, aşa cum nu trebuie să ratezi Castelul Dracula. Şi merită, pentru că este foarte frumos. În special interiorul, decorurile, totul e wow”, a mai prezentat ea, cu patos, frumuseţile ţării noastre. 

A fost încântată  când s-a pozat cu  şuba unui cioban. FOTOGRAFII: Facebook
A fost încântată când s-a pozat cu şuba unui cioban. FOTOGRAFII: Facebook

În ceea ce priveşte românii, ea spune că sunt oameni drăguţi şi mărturiseşte că vrea să revină. „Românii sunt oameni foarte drăguţi. Sunt şi foarte grijulii, în special cei în vârstă. Mereu voiau să îmi dea de mâncare. Pur şi simplu le-am simţit grija, iar eu m-am simţit în siguranţă. Românii vor doar să fii în siguranţă, să te bucuri de vizită în ţara lor. Încă mai am multe castele de vizitat, aşa că mă voi întoarce”, a încheiat ea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net