Panică la sediul Băncii Naționale a României. Salariații au fost evacuați

14 martie 2023 11:12   Național
Ultima actualizare:

O pană de curent produsă marți în Centrul vechi al Bucureștiului a afectat Banca Națională a României, unde au pornit generatoarele de electricitate, potrivit unui anunț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). LA pornirea generatoarelor, unul dintre acestea a început să scoată fum, ceea ce a provocat temeri că este un incendiu. Angajații BNR au alertat pompierii la 112 și au evacuat clădirea.

Pompierii care au intervenit au văzut însă că nu este vorba de niciun incendiu. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului. „În urma acestui eveniment, nu au fost persoane rănite. O parte din personalul din interiorul clădirii a fost evacuat în afara obiectivului”, a anunțat Slt. Covașniuc Ana, reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București - Ilfov.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR: „A fost o autoevacuare. Am avut o pană de curent și, în consecință, generatoarele de electricitate au pornit automat. Unul dintre ele a scos fum și, până am identificat sursa, cei care erau în partea generatoarelor au ieșit din bancă tocmai pentru a evita orice problemă. Pompierii au venit foarte repede, au identificat surse. Era acest generator pe motorină care scotea fum. Nu era un incendiu, dar n-a mai fost utilizat de foarte multă vreme”.

Mai multe