Gabriela Firea și-a dezvăluit planul. Ce spune despre candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei
Gabriela Firea, liderul organizației PSD București, i-a urat succes candidatului comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu. Aceasta a spus că va munci „chiar mai mult" pentru campania electorală a acestuia. Directorul Spitalului Municipal Universitar din București Cătălin Cîrstoiu şi-a lansat în mod oficial, astăzi, candidatura pentru alegerile din 9 iunie 2024.
Ce a declarat liderul organizației PSD București
Gabriela Firea intenționa să candideze la funcția de primar general, având sprijinul organizației sale. Acum, însă i-a urat succes lui Cătălin Cîrstoiu și a spus că va munci "chiar mai mult" pentru campania electorală a acestuia.
„Oamenii cei mai fericiți vin din țări și orașe care pun mare accent pe viața fiecărui om. Interesul nostru comun, acesta a fost și al meu, nu este să ocupăm un scaun. Interesul a fost ca în București să nu ne mai fie rușine că este mizerie, că oamenii trăiesc în frig și că nu pot merge în parcuri decât în cele de sector, cele al Primăriei București fiind insalubre.
În ultimii trei ani, în București s-a abandonat orice masterplan pe salubritate, poluare sau mobilitate urbană. Voi munci chiar mai mult în această campanie. Bucureștenii să simtă că ne dăm mâna și că trecem peste pasiuni personale, să nu le numesc orgolii", a declarat Gabriela Firea.
Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL pentru PMB
Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, şi-a lansat în mod oficial, astăzi, 20 martie, candidatura pentru alegerile din 9 iunie 2024. Cîrstoiu a intrat, astfel, în cursa pentru Primăria Municipiului Bucureşti, fiind prezentat de Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, dar şi de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, ca o soluţie pentru Bucureşti.
Ce a declarat Cîrstoiu
„Dragii mei, eu sunt medic, sunt profesor universitar, nu sunt om politic sau mai bine zis până astăzi nu am avut o carieră politică, dar astăzi este un moment în care alianţa celor mai mari două partide din România, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, scoate pentru prima oară un produs al acestei alianţe, candidatul la Primăria Generală a Capitalei.
Sigur o să vă întrebaţi de ce un doctor, fie el profesor universitar, fie el decan, a luat decizia să accepte o asemenea provocare. Şi am să vă spun. Cu echipa mea, cu mâinile mele, cam patru mii de pacienţi îşi găsesc an de an o soluţie medicală. Dacă mergem mai departe şi luăm exemplul Spitalului Universitar, cu 5.500 de angajaţi, cam 130.000 de pacienţi pe an pleacă acasă găsindu-şi prin abnegaţia colegilor mei, prin devotamentul lor, o soluţie, cu bune şi rele", a declarat Cătălin Cîrstoiu.
Cătălin Cîrstoiu, declarații despre candidatura sa
„Ca medic, am ajuns la concluzia, având un simţi civic faţă de comunitatea în care trăiesc, că sănătatea nu se rezumă strict la acele metode, la acele manevre prin care omul şi-o găseşte aşa cum trebuie într-un spital. Sănătatea merge dincolo de asta, pentru că sănătatea pacienţilor e influenţată extraordinar de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat în Bucureşti, înseamnă sănătatea unui transport public eficient, a unei infrastructuri rutiere eficiente.
De ce nu, înseamnă sănătatea dată de un mediu cald, un mediu propice, în care la Primăria Generală a Capitalei orice cetăţean nu îşi cere drepturile, ci şi le găseşte în mod fundamental. Asta cred eu că înseamnă, dincolo de porţile unui spital sau porţile educaţionale a unei facultăţi, a te preocupa de sănătatea unui oraş", spune candidatul pentru PMB.
„Bucureştiul este un proiect unic"
„Mai mult de atât, cred eu că, fără un proiect unic, pentru că Bucureştiul este un proiect unic, un proiect unic cu mai multe capitole subsecvente foarte importante, un proiect unic în care primarul general trebuie să ia decizia, să şi-o asume, având mai multe soluţii de la cei care ştiu mult mai bine să facă asta. Cine ar putea să vorbească mai bine despre urbanism decât un arhitect profesor universitar? Cine ar putea să vorbească mai bine despre sănătate decât un medic profesor universitar? Şi da, Primăria Capitalei are nevoie de o restructurare a serviciilor de sănătate pe care le dă cetăţenilor.
Toate acestea, cred eu că reprezintă o condiţie care, cel puţin pe mine, m-a determinat să spun da, se poate, mergem în continuare. Pentru că până la urmă, primarul general al Capitalei nu că nu ar fi important, nu că trebuie să numere steaguri, copaci sau să care o roabă. Primarul general al Capitalei trebuie să se asigure că are instituţii care fac treaba aceasta. Primarul general al Capitalei trebuie să dea viziune oraşului, care funcţionează după o lege veche. Este anacronic ca în 2024 să ai o lege de acum 20 de ani. Primarul general al Capitalei trebuie să statuteze acele principii de organizare şi, nu în ultimul rând, să poată să prezinte cu eleganţă, cu abnegaţie faţă de cetăţeni, acest oraş", a punctat Cătălin Cîrstoiu.