#Exclusiv Click!

Hainele candidaților la alegerile prezidențiale, sub lupă! Designerul Florin Burescu îi învață cum se evite gafele vestimentare: „Ca politician, trebuie să știi să porți un costum!”

20 septembrie 2024 16:38   Național

Candidații la alegerile prezidențiale nu aleg întotdeauna cele mai inspirate ținute. Prin intermediul Click!, Florin Burescu, cunoscut drept designerul vedetelor, le oferă câteva sfaturi prețioase candidaților la alegerile prezidențiale 2024. Le atrage atenția unde să facă mici retușuri, pentru un look de nota zece. Unii politicieni, însă, spre surprinderea lui, sunt fără cusur, semn că au un stilist, care îi învață cum să evite gafele vestimentare.

„Elena Lasconi are nevoie de ținute mai sobre, de politician”

Elena Laconi (52 de ani) , primarul orașului Câmpuluing și candidatul USR la alegerile prezidențiale din 2024, mai are de făcut câteva schimbări, la capitolul imagine:

„Într-adevăr, este destul de atentă, la felul în care apare, este o femeie care încearcă să atragă și prin aspectul fizic. Fiind om de televiziune, știe că partea vizuală este foarte importantă, ar trebuie însă să meargă pe mâna unui stilist, ca să-și adapteze stilul vestimentar noului stil de viață, de om politic.

Deși are posibilitatea de a purta ținute potrivite cu locul și momentul unde merge, trebuie să fie de politician, mai sobre, mai puțin îndrăznețe, mai puțin accesorizate, dar este o femeie care oricum emană foarte multă siguranță de sine. Tocmai de aceea pune aproape orice vestimentar pe ea, crezând că poate oferi o siguranță în tot ceea ce face”, spune Florin Burescu, exclusiv pentru Click!

„Nicolae Ciucă are lucruri de brand, dar apariții discrete”

Cât îl privește pe Nicolae Ciucă (57 de ani), senator și candidat PNL la alegerile prezidențiale din 2024, acesta alege haine scumpe, elegante, decente, însă mizează mai mult pe discreție, ca persoană publică:

„Având o conformație mai robustă, nu poți să jonglezi foarte mult. Merge pe nuanța de bleumarin, e bine, îl avantajează. Ceea ce apreciez foarte mult e faptul că atât cămașa, cât și costumul și pantofii sunt de calitate, le poartă corect.

Deși lucrurile sunt de calitate, sunt lucruri de brand, aparițiile sale sunt mereu foarte discrete. Nici ochelarii și nici tunsoarea nu te duc către zona aceea de o persoană care își dorește să atragă prin ținuta vestimentară sau a stilului. Nicolae Ciucă este un politician care cred că pune accent mai mult pe altceva, deși apreciez că nu uită că trebuie să fie mereu îmbrăcat în haine de calitate, bine croite pe el, adaptate locului și statului social”, a menționat Florin Burescu, exclusiv pentru Click!

„Mircea Geoană are accesorii de foarte bună calitate”

Stilistul vestimentar Florin Burescu are câteva sfaturi și pentru Mircea Geoană (66 de ani), fost secretar general adjunct în NATO și candidat independent la alegerile prezidențiale 2024:

„Domnul Mircea Geoană ne-a demonstrat, de-a lungul timpului, că știe să poarte un costum, vedem mereu lucruri și accesorii de foarte bună calitate. Ar putea purta și pulovere cu cămași, blugi, tricouri Polo, pantofi casual, îl ajută statura și conformația să se îmbrace și așa, sport”.

„Marcel Ciolacu pune mare accent și pe încălțăminte”

Marcel Ciolacu (56 de ani), prim-ministru al României și candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2024, este, de asemenea foarte elegant. Iată ce spune Florin Burescu despre look-ul politicianului:

„Vedem din nou un om care pune foarte mare preț pe ceea ce poartă, deși l-am văzut în nenumărate apariții și în blugi și în tricouri sau în cămăși mai lejere. Vedem un om care fie are pe cineva care îl sfătuiește și care se pricepe la segmentul acesta, vestimentar, fie e ceva nativ, și își alege singur.

Costumele și cămășile sunt impecabile, au gulerul potrivit, nici prea lat, nici prea îngust, nu îi lipsește batista de la sacou, atunci când e cazul. Îmi place, mă bucur că nu alege costumele la două rânduri de nasturi, pentru că nu l-ar avantaja la statura sa. Marcel Ciolacu este om care pune mare accent și pe încălțăminte. E foarte bine, căci privirea se duce în primă fază la pantofi, iar dumnealui poartă de cea mai bună calitate”.

„Lui George Simion nodul la cravată nu i-a stat niciodată corect”

George Simion (37 de ani), deputat AUR și candidat la alegerile prezidențiale din 2024, face progrese, în ultima vreme, privința stilului vestimentar:

„A evoluat frumos, deși primele sale apariții au fost dezastruoase, luni la rând, ținute total nepotrivite. Acum am văzut că a început să meargă pe stilul acesta mai clasic. Mai are însă nevoie de oameni care să îl ghideze în alegerea produselor. Nu sunt produse de slabă calitate, însă nu sunt cele mai potrivite și aici mă refer la cămăși, nodul la cravată niciodată nu a stat corect, iar costumul nu are cădere pe el.

Ar fi indicat, în momentul în care te decizi să mergi pe linia clasică, să învățăm să purtăm costumul. Știu și îl cred că e foarte prins cu treburile politice, dar, indiferent că ești președinte sau consilier și te afli în slujba poporului, imaginea este foarte importantă. Când vezi un om aranjat și încrederea ta crește în ceea ce omul acela îți prezintă și îți oferă”.

Când au loc alegerile prezidențiale în 2024

Campania electorală începe pe 25 octombrie 2024. Prima zi a alegerilor este 24 noiembrie 2024, pentru primul tur de scrutin. Iar pe data de 8 decembrie 2024 are loc al doilea tur.

Iată și ultimele date despre intenția de vot, pentru turul I al alegerilor prezidențiale, conform sondajului INSCOP Research:

Mircea Geoană (independent): 21,4%

Marcel Ciolacu (PSD): 20,3%

Elena Lasconi (USR): 14,2%

Diana Șoșoacă (SOS Romania): 13,6%

George Simion (AUR): 12%

Nicolae Ciucă (PNL): 7,1%

Mai multe