Maria Băsescu a împlinit azi 73 de ani. Designerii îi laudă prezența discretă și ținutele elegante: „A respectat vârsta și protocolul”. Unde greșește însă Carmen Iohannis?

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Maria Băsescu, soția lui Traian Băsescu, fostul președinte al României, a împlinit azi 73 de ani. La ceas aniversar, designerul vedetelor Florin Burescu a făcut o paralelă, din punct de vedere vestimentar, între aparițiile acesteia, la evenimentele cu protocol impus, și cele ale lui Carmen Iohannis, (63 de ani), actuala Prima-Doamnă a țării: „Maria Băsescu a fost mereu clasică!”, dă stilistul verdictul, exclusiv pentru Click!

Florin Burescu, designer: „Maria Băsescu a avut mereu apariții frumoase”

Prezență discretă în lumea mondenă și politică, Maria Băsescu își serbează azi ziua de naștere, alături de soț, de cele două fiice, și de nepoți. În familie, așa cum i-a plăcut dintotdeauna. La ceas aniversar, designerul Florin Burescu îi laudă aparițiile la evenimentele unde se impunea respectarea protocolului, având ținute fără cusur:

„Deși vorbim de aceeași funcție, vorbim de două doamne total diferite. Maria Băsescu a demonstrat că a respectat mereu vârsta, protocolul impus de acest statut. A fost mereu clasică, a mers în 90% pe deux-pieces, care o avantajau, ce nu o puneau într-o lumină nefavorabilă”.

„Carmen Iohannis a încercat să fie mai extravagantă”

În comparație cu Maria Băsescu, Carmen Iohannis, actuala Prima-Doamnă a României, este cu mult mai îndrăzneață în alegerea ținutelor vestimentare, gafând adesea:

„În schimb, Carmen Iohannis a încercat să fie mai extravagantă, să depășească normele, să se inspire din ținutele soțiilor de președinți din țărilor vecini, chiar și din America.

În momentul de față, le putem pune cumva pe amândouă pe aceeași linie, pentru că și Carmen Iohannis a început să se îmbrace corect. Însă, dacă ne uităm în trecut, Maria Băsescu are o bifă în plus, pentru că mereu a avut apariții frumoase”.

Maria și Traian Băsescu s-au căsătorit în 1975

Maria și Traian Băsescu s-au cunoscut în 1973, la Constanţa, pe când el era la Institutul de Marină, iar Maria învăța la Şcoală de Tehnică Comercială din Constanţa. S-au căsătorit în 1975 și au două fiice, Elena și Ioana. Într-un interviu, acordat în urmă cu aproape 20 de ani, Maria Băsescu a vorbit despre viața de familie:

„De 15 ani sunt casnică. Nu am fost așa dintotdeauna. Când m-a cunoscut soțul meu lucram în turism, pe litoral. Și îmi plăcea foarte mult, pentru că totdeauna mi-au plăcut societatea și oamenii. Să fie mulți oameni în jurul meu”.

Maria Băsescu: „Mă exprim greoi, foarte mult timp am vorbit numai cu câinele”

Și-ar fi dorit să lucreze, în continuare, și după căsătorie, să aibă un loc de muncă, să fie în mijlocul oamenilor, dar nu s-a putut desprinde de fetițele ei, pe care le-a adorat:

„Mai târziu, am ajuns închisă între patru pereți. Am stat foarte mult singură. Regret că n-am mai putut lucra. V-am spus, îmi plăceau compania și agitația. Oricum, acum e prea târziu. După o pauză de 15 ani e greu să-ți reiei activitatea.

Mi-am ieșit din mână, cum se spune...Am stat foarte mult singură. E adevărat, la început am încercat să dau fetiţa la creşă, dar nu se adapta. Era mereu bolnavă şi nu mânca. Aşa că am rămas acasă. Singură. Soţul meu pleca mereu pe mare.

Chiar vreau să-mi cer scuze pentru felul în care mă exprim. Probabil că mă exprim greoi. Asta pentru că foarte mult timp am vorbit numai cu câinele”, mai declara Maria Băsescu pentru publicația „Ochiul soacrei”.

Carmen Iohannis, criticată și de internauți: „Mai elegantă era Ceaușeasca!”

În timp ce Maria Băsescu este un exemplu de stil și de eleganță, în lumea politică, Carmen Iohannis și-a atras adesea criticile designerilor cu ținutele alese pentru evenimentele importante. Vara, aceasta, ea a purtat, în Franța, o rochie în valoare de 1.500 de euro, marca Dolce&Gabbana. Nu a fost însă deloc pe placul internauților.

Ei susțin că materialul cu maci imenși seamănă cu o față de masă. Au alăturat și o fotografie, pentru a-și susține opinia, cu materialul asemănător, care se vinde pe Internet cu până în 20 de lei metrul. Iată ce mesaje au lăsat în dreptul postării acestui colaj de fotografii, postat pe Facebook:

„Văzusem la străbunica în Oltenia o mușama similară, în copilărie” sau „Cât o mai fi metrul de mușama? Sper să nu fi costat mult, și-așa bărbatul ei ne-a sărăcit bugetul țării cu plimbările alea în avioane de lux!”.

„Parcă ar avea situația financiară a unei muncitoare și merge la gară, să ia trenul, ca să ajungă la mama ei, la țară”, „Nu mă pricep la modă, dar nu-mi place deloc cum se îmbracă. Mai elegantă era Ceaușeasca, era o doamnă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net