Dorințele de Crăciun s-au schimbat: «Vreau sănătate şi dulciuri»

19 decembrie 2021 17:27   Național

Se apropie clipele magice ale Crăciunului şi copiii din toate colţurile ţării se pregătesc pentru întâlnirea cu personajul de poveste.

Pandemia nu ne-a afectat însă doar pe noi, ci şi pe cei mici, aşa că s-au schimbat şi dorinţele lor. Puştii nu-i mai scriu lui Moș Crăciun  ă le aducă jucării costisitoare, ci doar sănătate şi câteva dulciuri.
În ultimii ani, Primăria Ulmi, din Dâmboviţa, derulează campania “MOŞCRĂCIUNeştiTU!” şi îi îndeamnă pe copiii din comună să-i scrie personajului cu plete dalbe despre dorinţele lor. O astfel de scrisoare, plină de emoţie, a fost trimisă de un elev de clasa a VII-a. „Dragă Moşule, Mă numesc Ursu Darius şi sunt în clasa a VII-a. Eu sunt un băiat ascultător. Eu, de la tine, mi-aş dori multă sănătate şi, dacă ai putea, nişte dulciuri”.

Micuţa Antonia Socoteanu (8 ani) îl roagă pe Moş să-i aducă hăinuţe mărimea 134, ghetuţe mărimea 32, dulciuri şi două cărticele de colorat. David Tănase are 11 ani şi s-ar mulţumi cu o geacă, cu un fular şi cu mănuşi, fiindcă vine frigul.

Copiii cer pijamale şi jucărele

Şi alţi prichindei din familii sărace au fost îndemnaţi să-i adreseze Moşului câte o scrisoare, cu speranţa că dorinţele le vor fi ascultate. Astfel, La Primăria Ulmi, care e casa Moşului în această perioadă, au ajuns zeci de scrisori. Până acum, aproape în toate mesajele, copiii îi cer Moşului sănătate şi cadouri modeste: pijamale, dulciuri şi jucărioare. Scrisorile pot fi citite pe pagina de Facebook a Primăriei Ulmi.

“Fiţi alături de noi şi aduceţi o rază de speranţă în sufletul unui copil mai puţin norocos. Pentru cei care nu au timp pentru cumpărături, se poate dona şi ne ocupăm noi de restul! Pentru donaţii: RO78BREL 0005 5053 2271 0100 şi Revolut/ Bt pay 0765 758 521“, scrie primarul Bogdan Tiţa pe reţeaua socială.

Mai multe